Ninsori și viscol, astăzi și mâine, la Constanța. Echipajele de deszăpezire, pregătite să intervină

1262
Ninsori și viscol, astăzi și mâine, la Constanța. Echipajele de deszăpezire, pregătite să intervină - fotofondninsorisiviscol1-1580848884.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale și județene se pregătesc pentru primul episod de iarnă adevărată. Meteorologii au anunțat vreme severă timp de aproape două zile, la Constanța, așa că s-a sunat mobilizarea la Drumuri. Sunt așteptate cantități însemnate de ninsori, însoțite de viscol puternic. 


După două luni cu temperaturi de primăvară, constănțenii se pregătesc de primele ninsori. Începând de astăzi de dimineață, de la ora 8, și până mâine dimineață, la ora 10, tot județul Constanța va fi sub cod galben de vreme severă. 
Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, sunt așteptate precipitații, ploaie în timpul zilei, iar spre seară, lapoviță și ninsoare. Noaptea, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60 - 70 de km pe oră. De asemenea, în Dobrogea, intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general de 50 - 55 km pe oră, se vor manifesta și în-afara intervalului de cod galben. 


Autoritățile locale susțin că sunt pregătite să dea piept cu iarna adevărată. 
"Utilajele sunt gata să intervină pentru deszăpezirea orașului dacă situația o va impune", a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru. 


Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la Dispeceratul Primăriei municipiului Constanța, la numărul de telefon 0241.550.055, la Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală - 0241.484.205, sau prin aplicația Whatsapp, la numărul 0799.606.142, precum și la Dispeceratul Serviciul Protecția Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență - 0737.552.271. 


"Șoferii să circule cu atenție și viteză scăzută!"
De asemenea, drumarii susțin că s-au aprovizionat cu combustibil și material antiderapant și pot interveni în orice moment, atunci când va fi cazul. 


"Vor fi precipitații în tot județul, care, în cursul serii, se vor transforma în ninsoare asociată cu vânt puternic. Mâine nu vor mai fi precipitații, doar vânt care va spulbera zăpada depusă în cursul nopții. Posibil să apară condiții de polei la trecerea la temperaturi negative și transformarea ploii în zăpadă, în cursul acestei seri. La acel moment, se va interveni cu sare, pentru a evita formarea poleiului", a anunțat Lucian Lungoci, administratorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. 


Potrivit acestuia, probabil cele mai afectate zone vor fi în sud-vestul județului, în perimetrele localităților Băneasa, Șipote, Dumbrăveni, Negru Vodă, dar și cele din nord, cum ar fi Hârșova, Saraiu, Pantelimon. 
Șeful RAJDP anunță că este pregătit Comandamentul de iarnă. 


"Având în vedere că aceste fenomene se vor petrece în cursul nopții de miercuri spre joi, când traficul este foarte redus, vom acționa toată noaptea. Și consider că nu vor fi probleme dimineață. Este foarte important totuși ca șoferii să circule cu atenție și viteză scăzută!", a mai subliniat Lucian Lungoci. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6157 secunde