Nereguli în piețe și supermarketuri. Tone de carne confiscată și distrusă de inspectorii sanitar-veterinari

375
Nereguli în piețe și supermarketuri. Tone de carne confiscată și distrusă de inspectorii sanitar-veterinari - nereguli-1548695384.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii sanitari veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat în perioada 14 – 25 ianuarie, aproape 200 de unități alimentare, piețe, depozite și magazine alimentare.


Au fost vizate cinci unități de tăiere, două centre de sacrificare păsări, un centru de colectare pește, un centru de ambalare ouă, o unitate de prelucrare lapte, două centre de colectare pește, un centru de ambalare ouă, un centru de prelucrare lapte, 30 de depozite alimentare, patru măcelării, patru carmangerii, o pescărie, 30 de super sau hipermarket-uri, 23 de magazine alimentare, 25 de restaurante, nouă unități tip fast-food, o pizzerie, patru unități tip bistro, două braserii, o unitate de catering, o pensiune, două baruri, 21 de laboratoare cofetărie și patiserie, trei mijloace de transport auto, trei unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 13 unități de comercializare produse congelate, cinci depozite de semințe consum, o unitate de fabricare ulei și două unități de fabricare paste făinoase.


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la lipsa evidențelor sanitare veterinare pentru ultimii trei ani, lipsa protecției față de sursele de contaminare a echipamentelor de furajare și adăpare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare și comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.100 de lei", explică directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare 6.135 de kg de carne și produse din carne, peste două tone produse lectate, 1.1.40 de kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 116.851 de lei. Produsele respective au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde