Nereguli grave! De patru ori mai multe unități alimentare închise de OPC, vara aceasta, față de anul trecut

177
Nereguli grave! De patru ori mai multe unități alimentare închise de OPC, vara aceasta, față de anul trecut - nereguligraveopc-1535289235.jpg

Articole de la același autor

De la începutul sezonului estival și până în prima parte a lunii august, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța, care își desfășoară activitatea în cadrul Comandamentului Litoral 2018, au desfășurat peste 310 acțiuni de control. Au fost vizați operatorii economici, în special cei din rețeaua de comercializare a produselor alimentare și prestarea serviciilor de alimentație publică, restaurant, restaurant cu autoservire, terase, pizzeria, baruri, structuri de cazare turistică și agreement, constatându-se abateri de la prevederile legale la un număr de 3.255 de operatori economici.


În urma verificărilor, au fost aplicate 371 de sancțiuni contravenționale, din care 146 avertismente și 225 de amenzi contravenționale în valoare de 1.368.000 lei, cu 21,82% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.


Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 2.501 lei. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare și scoase din circuitul consumului uman produse în valoare de 119.189 lei, cu 185% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.


În plus, a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciului, până la remedierea deficiențelor constatate, pentru un număr de 60 de operatori economici, cu un procent de 400% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.


Au fost constatate practici comerciale incorecte, respectiv acțiuni înșelătoare, la cinci operatori economici, și au fost emise, în mod evident, tot atâtea decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.


"Asigurăm toți consumatorii că avem în permanență în vedere asigurarea creșterii calității serviciului public, apărarea intereselor legitime ale acestora, asigurând exercitarea funcției cu fermitate, imparțialitate, independență, corectitudine și transparență", precizează reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6678 secunde