Nelu Tătaru: Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă

221
Nelu Tătaru: Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă - 7565318mediafaxfotoalexandrudobr-1597160619.jpg

Articole recomandate

Nelu Tătaru a declarat că va propune prelungirea stării de alertă, care expiră în 16 august, cu încă 30 de zile. Și premierul Ludovic Orban a precizat ieri că, cel mai probabil, starea de alertă va fi prelungită, potrivit Antena3.


"Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile", a declarat Nelu Tătaru pentru Libertatea.


Ministrul Sănătății speră să "ne așezăm într-un platou", cu menținerea cazurilor noi zilnice în jurul valorii de 1.200. "Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri", a mai precizat Nelu Tătaru.


Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. Președintele Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune că nu vor fi impuse restricții suplimentare, ci din contră, se urmărește relaxarea măsurilor.


"Orice decizie va ține de cont contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. (...) Mai sunt solicitări de a permite desfășurarea anumitor activități, le vom analiza pe toate, sigur vom ține cont de punctul de vedere al specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific din comisia anti-Covid, de INSP și în funcție de evaluările pe care le vom avea, vom lua și deciziile politice", a declarat Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6951 secunde