Nelu Tătaru: Nu sunt scenarii "foarte rele" ca sistemul sanitar să nu poată suporta cazurile de COVID-19

167
Nelu Tătaru: Nu sunt scenarii

Articole recomandate



Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la sediul UNIFARM că sistemul medical românesc a ajuns la o funcționare slabă din cauza managementului defectuos, a subfinanțării cronice, dar și din cauza implicării "poate nu completă" a administrației locale și a personalului.


Ministrul a spus că deocamdată nu sunt scenarii "foarte rele" ca sistemul sanitar să nu poată suporta cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus.


Întrebat ce a dus la funcționarea slabă a sistemului medical până acum, Nelu Tătaru a răspuns: "Un management defectuos, o subfinanțare cronică. Dacă mă întrebați pe mine, la managementul pe care l-am avut orice finanțare ar fi fost considerată subfinanțare. La o implicare poate nu completă a tuturor forțelor - că este administrație locală, că este personal sau că este opinie publică".


Ministrul a afirmat ca după perioada pandemiei fiecare spital va fi "reevaluat".


"Rămâne ca după acest moment să putem reevalua fiecare spital în parte și poate cu înțelegerea fiecărui manager a personalului medical să putem face un sistem medical de calitate", a mai spus Tătaru.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8366 secunde