Nelu Tătaru: Ne vom gândi și la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul

230
Nelu Tătaru: Ne vom gândi și la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul - 1-1594907755.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Brașov, că, în acest moment, nu se pune problema revenirii la starea de urgență, însă a menționat că luarea unor măsuri "mai grave" depinde de creșterea numărului de cazuri grave, conform Agerpres.


Întrebat dacă este posibil ca, odată cu începutul sezonului rece, să se revină la starea de urgență, ministrul a replicat că, în acest moment, nu este cazul.


"Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectați, cetățenii noștri s-ar putea întoarce acasă (transmițând la rândul lor infecția - n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor și responsabilitate", a spus Tătaru, într-o conferință de presă.


Potrivit acestuia, adoptarea unor măsuri mai grave depinde de o eventuală creștere accentuată a numărului de cazuri care necesită spitalizare pe terapie intensivă.


"Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome ușoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secțiile ATI, atunci ne vom gândi și la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul", a punctat ministrul Sănătății. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0187 secunde