Negocieri anulate. Sindicatele din administrația publică amenință cu proteste

167
Negocieri anulate. Sindicatele din administrația publică amenință cu proteste - negocieriesuate-1432664358.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, se arată surprins de decizia ministrului delegat pentru Dialog Social de a anula întâlnirea cu reprezentanții federațiilor sindicale din administrația publică și publică locală. Întâlnirea inițială era stabilită chiar de ministrul Liviu Marian Pop, pentru sfârșitul lunii mai, și a fost reprogramată în luna iunie, fără comunicarea unei date certe. 


"Întâlnirea ar fi avut ca temă, dar și ca obiectiv găsirea soluțiilor de a scoate din zona salariului minim pe economie cei 65 la sută dintre angajații administrației publice. Constatăm cu regret că proble-mele semnalate de organizația noastră, în repetate rânduri, au fost tratate cu indiferență. Însă, realitatea ne arată că avem un corp de funcționari publici că-ruia Guvernul nu-i alocă bani pentru pre-gătirea profesională, impune șefi de instituții cu o puternică amprentă politică, afectându-le astfel obiectivitatea, și îi plătește, în procent de 65 la sută, cu salariul minim pe economie", explică președintele SNFP, Sebastian Oprescu. 


Potrivit acestuia, decizia ministrului delegat pentru Dialog Social încălcă spiritul Constituției care prevede obligativitatea negocierilor colective și denotă "nepăsare arătată față de proprii angajați, funcționari publici și personal contractual din administrația publică centrală și locală". 


"Constatând cu regret lipsa unui dialog social și lipsa de receptivitate, arătată de reprezentanții Guvernului, față de problemele funcționarilor publici, SNFP va continua să facă pregătirile teritoriale pentru organizarea grevei generale", mai adaugă liderul de sindicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Economie : "Tobele" sindicatelor cheamă la luptă
Pagina a fost generata in 0.3632 secunde