Afacerile imobiliare ale Primăriei Constanța

"Ne-am trezit cu tot terenul din spatele blocului ca fiind proprietate privată!"

11297
25

Articole de la același autor

Încep încet-încet să iasă la iveală afacerile imobiliare făcute de Primăria Constanța cu terenurile orașului. Pe rând dispar grădinile din jurul blocurilor, parcările din cartiere și spațiile verzi din centru, toate transformate, se pare, printr-o procedură la limita legii și extrem de discretă, din terenuri ale domeniului public în proprietăți private. Iar răul de-abia începe să se vadă. 


Locatarii blocului S1, scara A, de pe strada Soveja nr. 41, ne-au trimis la redacție o scrisoare în care ne-au prezentat situația în care se află, cerându-ne disperați ajutorul. În numai câteva luni, aceștia s-au trezit cu garajele dărâmate, iar zilele trecute au aflat și că terenul unde își parchează mașinile de mai bine de 30 de ani este, de fapt, proprietate privată. 


Oamenii fac, deocamdată, speculații vizavi de soarta terenului respectiv și proprietarul lui, însă nu știu că îi paște, în curând, un șantier în fața geamurilor și, cel mai probabil, un bloc cu multe etaje. Însuși faptul că primăria a dispus demolarea garajelor respective arată că proprietarul începe să-și facă planuri cu terenul respectiv. Deocamdată, pentru adresa cu pricina nu a fost emisă nici autorizație de construcție, nici certificat de urbanism. 


Rețetă veche, speță nouă 


"În spatele blocului S1, noi am avut garaje pentru autoturismele locatarilor, în luna mai 2017 la solicitarea Primăriei Constanța au fost demolate și eliberat terenul în perioada stabilită de primărie. După demolare, am solicitat Primăriei Constanța să amenajeze acest teren dintre blocuri pentru parcare, fiind multe mașini și de la blocurile vecine. Am solicitat amenajarea cu cererea depusă la primărie pe data de 13.06.2017, apoi din nou cu rec. AR nr. 42927/16.06.2017 și din nou cu rec. AR nr. 295720/22.09.2017. În urma acestor cereri, s-a primit răspuns cu adresa nr. 123044/07.11.2017 prin care ni se comunica faptul că terenul dintre blocuri este proprietate privată. Noi vă precizăm că știm acest loc de când erau case în 1978, pentru că, de la întocmirea contractului pentru apartament de către OCLPP până s-au demolat casele, mergeam prin acel loc cunoscându-i pe locatari fiind oameni simpli, s-au dat apartamente fiecărei familii. Acum, Primăria Constanța vrea să vândă terenul dintre blocuri la persoane care nu au niciun drept în acest loc. Aceștia nu au locuit aici niciodată, dar acum au bani mulți pentru fiecare", ne-au scris constănțenii din zona respectivă. 


Scrisoarea transmisă la redacție este semnată de șase locatari, Silvia Marcu, Constantin Angelescu, Eugen Paterau, Ionuț Dragnea, Paul Zaharia și George Damu. În solicitarea trimisă primarului Decebal Făgădău, aceștia îl roagă ca, în urma demolării garajelor, să se mențină cu prioritate locurile unde au fost garajele, mai ales că la momentul dezafectării lor oamenii aveau plătită taxa pentru tot anul. 


"După demolare, vin și parchează mașinile pe acest teren persoane de la mai multe blocuri, deși nu este amenajat, nu este nivelat, terenul fiind în spatele blocului S1. Aici vin și parchează locatarii de la blocurile L11, H11 și H12, creând discuții între locatari. Solicităm factorilor de la Primăria Constanța să dea locuri de parcare chiar pe terenul neamenajat pentru a evita discuțiile dintre locatari. Rugăm să analizați și să dispuneți a se atribui locuri de parcare locatarilor de la blocurile S1, scara A, și la locatarii de la blocul L11, care sunt lângă acest teren. Locatarii de la blocurile H11 și H12 să-și parcheze mașinile lângă blocurile lor", solicită cei șase semnatari. 


"Făgădău ține terenul dintre blocuri să îl vândă" 


Aceștia merg chiar mai departe cu acuzațiile: "În zonă circulă zvonurile că domnul primar Făgădău ține terenul dintre blocuri să-l vândă, mai întâi la unul Bileca, apoi că îl vinde la unul Pilcă. Atunci când au fost demolate casele, în anii 1978 - 1979, nu au locuit aceștia în zonă, iar persoanelor afectate li s-au dat apartamente". 


Iată răspunsul halucinant al Primăriei Constanța la solicitările repetate ale locatarilor: "Prin prezenta, ca răspuns la adresa dumneavoastră înregistrată la Primăria municipiului Constanța, prin care solicitați amenajarea unor locuri de parcare pentru locatari ai blocului S1, sc. A, din strada Soveja nr. 41, pe terenul unde au deținut garaje în trecut, vă comunicăm faptul că terenul la care faceți referire este proprietate privată și nu se pot face amenajări decât pe domeniul public al municipiului. Vă asigurăm în continuare de receptivitatea și sprijinul nostru în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați, în măsura în care acestea intră în competența noastră de soluționare și vă mulțumim că ați venit în sprijinul nostru, prin semnalarea acestora". 
Adresa este semnată de directorul executiv al Direcției Gestionare Servicii Publice, Rareș Iordache. 


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Privat de teren
6 decembrie 2017
Votati PSD !

In afara de pomeni electorale , nu stiu la ce v-ati fi asteptat de la un idiot, netrebnic si spagar precum Fatalau , urmas de joasa speta a odiosului Mazare si compania. Fatalau nu face decat sa continue distrugerea sistematica a orasului Constanta, pe care se vede ca are boala, el fiind importat din Tulcea.

Pavel Puiut
6 decembrie 2017
"Va e mila? V-am luat banii!"

Ce , acum se vaita ca Fagadau si gasca ii vinde precum Kunta Kinte la targul de sclavi, derbedeilor gen Bileca si Pilca?Foarte bine le face.Cei sase locatari ce faceau cand tinerii erau in fata sediului PSD si strigau "DNA sa vina sa va ia!"?Precis se uitatu la Gadea TV sau la Ghita TV.S-au vandut ptr un pui congelat si un litru de ulei si acum sufera???Doamna Perhaita , sa mearga la DNA, sa-si rupa hainele ,sa-si puna cenusa pe cap si sa-i faca plangere penala nenorocitului de Fagadau.Cu scrisori trimise pe la ziare si alte barfe pe la colturi nu rezolva absolut nimic.Daca cei sase care v-au trimis scrisoarea n-au curaj sa mearga la DNA si sa-i faca plangere penala lui Fagadau,atunci sa-si puna belciugul in nas si sa-si accepte "viata de sclavi pe plantatia grupului infractional Mazare -Fagadau". Doamna Perhaita, va rog sa le explicati cine sunt Bileca si Pilca, ca sa inteleaga lumea conexiunile cu grupul mafiot Mayare+ Fagadau.Va rog sa faceti o diagrama, exact ca-n filmele politiste. PS. Sunt curios cati constanteni o sa iasa in strada la mitingul PSD , ca sa-i sustina si sa le planga de mila infractorilor Mazare,Constantinescu sau Fagadau.Tot poporul se vaita de coruptia autoritailor locale, tot poporul ii injura si trimite scrisori pe la redactiile ziarelor , dar cand vine vorba de puiul congelat, pomeni si de vot, uita.

jiji
6 decembrie 2017
mmm

Cine vrei sa faca radiografia coruptiei din Constanta?Madam perhaita si Cuget Liber?N-ai sa vezi!Toti sunt vanduti mafiei psd.

constantean
6 decembrie 2017
Bine ca cineva se mai trezeste in orasul asta

Bine ca s-au trezit si au constatat lipsa terenului din spate. DNA-ul doarme pe niste salarii imense. Constanta este furata, ciopartita si sufocata de 17 ani si nimeni nu vede. Ce pregatire si cate doctorate iti trebuiesc sa vezi ce se intampla in Constanta? Zona Piata Ovidiu reabilitata cu pavele de beton turnate in China si montate in republica Mazere ca pavele de granit?Vara este groaznic. Toata reteaua de canalizare din peninsula emana un miros puternic de rahat si nimeni nu intreaba nimic. Blocuri ridicate in cartiere de case, parcuri ciopartite, spatii verzi retrocedate, vandute si mutilate. Dar zona din faleza nord acolo unde consilieri locali, procurori, judecatori, securisti si ceva militieni si-au construit un cartier de vile din salariile de bugetari, a verificat-o cineva? Jiji scumpule DNA-ul la Constanta doarme. Pai daca motanul lui Luluta sforaie pe bani grei toti sobolanii lui Mazare fac prapad.

Mishu
6 decembrie 2017
V-ati trezit...?!?

Dar cand votati cu dereglatul psihic mascarici si cu porcul cu drena de NY , era bine...?!?

o
6 decembrie 2017
pla

Va meritati soarta pentru ca l-ati votat de atatea ori pe mazariche drogatul si pe urma ati continuat cu o alta scarba, fatalau.

Tăbăcăriei
6 decembrie 2017
Pacat

Un oraș distrus și acaparat de ciuma roșie.

Dan
6 decembrie 2017

Celor care tot timpul dau vina pe PSD, le transmit ca orice partid ar fi la guvernare, ar face la fel, poate mai rau.

Fagadaule,
6 decembrie 2017
Toate se contorizeaza,nimic nu se pierde

Exista un ziar electronic local care aproape zilnic publica cate un articol nou cu referire la desfiintarea spatiilor aflate intre blocuri si nu numai.Sunt deja publicate zeci/sute de abuzuri in ultimii ani.Articolul publicat de ei azi se numeste "Protestre inutile investitie imobiliara controversata, in Constanta, pe bulevardul Al. Lapusneanu......" Asa cum se vede,Fagadau nu are nici o reactie si nu are nici greata.Omul asta este UN NESIMTIT de rasa.Mazare a stiut pe cine lasa mostenitor si voi ati aflat,in sfarsit,ca la ultimele alegeri ati reconfirmat in functie un reprezentant,un continuator al unui clan infractor venit la putere in urma cu 18 ani.Chipurile acest primar organizeaza,vezi Doamne,dezbateri publice.Este doar o formalitate. Aceasta sluga de partid,acest locotenet face tot ce i s-a ordonat de la centru. La fel ca in organizatiile mafiote,daca ai intrat in organizatie de acolo pleci numai cu mainile pe piept.Fagadau nu are cum sa mai iasa din rahatul asta.Infractorul isi vede de treaba lui in speranta ca Partidul il va proteja si nici nu are de ales.Fagadau joaca un fel de ruleta ruseasca (ca si Mazare). Fagadau si clanul cu nume de partid,PSD, trebuie sa inteleaga ca noi nu suntem prosti.Stim sa citim o lege,mai stim si putina carte,intelegem cate ceva din urbanism,mai citim si carti.Fagadau si partidul clan trebuie sa inteleaga ca infractiunile lor se vad cu ochiul liber,pe strada.Fagadau sa intelega si sa afle ca tot ce face se contabilizeaza in memoria noastra sau in subconstientul nostru.Sa inteleaga ca ura noastra fata de el si fata de acest partid,PSD, este din ce in ce mai mare.Fagadau va ajunge cel putin la fel de detestat ca si Mazare,invatatorul lui.Fagadau va plati intr-un fel sau altul.Numai pe strada mea sunt trei "infractiuni" sponsorizate de Primarie pe o raza de 50 m:1)-un bloc autorizat cu 4 etaje asteapta reautorizarea(smecherie) pentru 7 etaje,2)-Un teren,fost spatiu verde public,cu suprafata de 5-700 mp,a fost vandut catre un client(se pare angajat al Primariei),3)-un INDICATOR de circulatie PRIVAT(oprirea intezisa) istalat in fata unei proprietati cu aprobarea INFRACTORLOR din Primarie.Partidele din opozitie trebuie sa inteleaga,in special PNL(SE AUDE LA PNL ?),sa inteleaga ca toate abuzurile primarului se contabilizeaza si in contul lor prin lipsa lor de reactie.Liderii PNL sa nu creada ca ei vor castiga alegerile prin neimplicare in problemele noastre.Veti plati si voi,peneleilor.Abia astept sa arunc cu muraturi in voi......Prostilor ! Dormiti in pace.

unul
6 decembrie 2017
cred ca e pentru un bloc de 6-7 etaje

M-am uitat pe harta google maps.Pfuaaaa, ce bloc misto intra acolo!!!

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 0.6687 secunde