Musulmanii sărbătoresc Kurban Bayram-ul

496
Musulmanii sărbătoresc Kurban Bayram-ul - musulmani-1565510489.jpg

Articole de la același autor

Comunitatea musulmană din România celebrează duminică, 11 august 2019, Kurban Bayram -Sărbătoarea Sacrificiului- Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificație comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna Zilhigge, ultima lună din calendarul islamic. Specific acestei sărbători este și pelerinajul la locurile sfinte de la Mecca, acesta fiind unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului care are loc în perioada premergătoare Kurban Bayram-ului.

Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creștini), cel care, pus să aleagă între dragostea față de unicul său fiu Ismael și adorația lui Allah, optează pentru confirmarea devoțiunii față de divinitate. Potrivit Coranului, pentru a-și exprima credința necondiționată și supunerea față de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-și sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea și neclintita credință, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuțitului taie gâtul animalului și nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului.

Respectând tradiția, Muftiul Muurat Iusuf a oficiat Marea Rugăciune Comună (Bayram Namazi) astăzi, 11 august, la ora 6.43, la Geamia Hunkar, din Municipiul Constanța, iar ulterior a participat la o serie de sacrificii ritualice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9934 secunde