Misterele Parcului Tăbăcărie. "Este o chestiune de timp până or să apară blocuri…"

4199

Articole de la același autor

Parcul Tăbăcărie a fost, la un moment dat, locul preferat de promenadă pentru constănțeni, însă, ani la rândul a fost uitat de autorități și lăsat pradă investitorilor imobiliari. Aleile s-au spart, trotuarele s-au surpat, verdeața s-a uscat, băncuțele s-au stricat, trenulețul a dispărut, tunelele și lacul s-au umplut de gunoaie, podurile s-au distrus. În al doisprezecelea ceas, în timp ce rechinii imobiliari mușcă fără milă din lateralele parcului, Primăria Constanța s-a apucat de treabă și încearcă să îl aducă în zilele noastre. Au fost montate coșuri de gunoi, coșuri pentru deșeuri canine și acum au băgat în reparații podurile din mijlocul parcului.

Angajații Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei municipiului Constanța au început lucrările care vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

"Vor fi reparați pereții, inclusiv în tuneluri și vor fi reabilitate glafurile din mozaic. Muncitorii au început cu podul cel mare, din zona pe unde trecea trenulețul, urmând să intre în reparații și celelalte poduri de piatră, cel din zona Țara Piticilor și cel din zona Expo Flora, dar și celelalte trei pedețe metalice. Locuitorii orașului, mai ales copiii, sunt sfătuiți să manifeste atenție maximă în perimetrul lucrărilor", declară reprezentanții autorităților locale.

Așadar, primul pas a fost făcut, așa că există speranțe ca, în viitor, cândva, să ne plimbăm din nou cu trenulețul prin Parcul Tăbăcărie. Măcar cu trenulețul, căci, cu vaporașul mai avem de așteptat.

"Noi ne-am bucura ca, deocamdată, să facă curățenie și să repare trotuarele de pe malul lacului, să ne putem plimba la pas. Nici nu visăm deocamdată la vaporașe, ca în Timișoara", ne-au spus niște constănțeni ieșiți la plimbare.

Vaporașe de agrement, pe lac

Oamenii au făcut aluzie la cea mai nouă ispravă a Primăriei Timișoara, care a activat vaporașele pe Bega și acum face transport public și pe apă. Și culmea este că prețul unui bilet este de 1 leu, iar în week-end, cursele sunt gratuite.

Cele șapte vaporașe au fost cumpărate de primăria din Timișoara cu aproape două milioane de euro, iar traseul durează aproximativ 50 - 55 de minute. La Constanța, agrementul nautic este zero.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a înaintat către Primăria Constanța, încă din primăvară, solicitarea pentru eliberarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru Lacul Tăbăcărie, dar documentația este deocamdată în lucru.

Felii de parc care vor dispărea

Constănțenii se declară bucuroși să vadă că se mai face câte ceva din când în când în Tăbăcărie, dar se tem că este doar praf în ochi.

"Pe de o parte, primăria repară, pe cealaltă parte, tot apar construcții. Vor să ridice blocuri pe malul lacului. Dar acolo a fost dintotdeauna parc, de când a fost amenajată toată zona aceasta. De unde au devenit unii proprietari pe terenurile acelea, asta trebuie aflat!", ne-a scris, supărat, un pensionar care locuiește în zona Delfinariu.

Îngrijorări sunt și pentru perimetrul de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

"Nu știu mulți, dar toate bucățile de teren, de la Mall spre Satul de Vacanță, chiar la bulevard, sunt deja ale unor proprietari. Este o chestiune de timp până când aceștia vor veni să își ridice acolo blocuri, hoteluri, magazine, orice vor. Cine îi va opri atunci? Cât din parc va mai dispărea?", se întreabă Mihai R., un alt constănțean preocupat de soarta Parcului Tăbăcărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3344 secunde