Minune pe podul Agigea! Muncitorii lucrează la foc continuu, noaptea și în week-end

1976
3

Articole de la același autor

Începând cu 1 martie, podul Agigea a intrat din nou în reparații. Am pierdut șirul a câta rundă de lucrări este aceasta din 2011 încoace. Cert este că, pentru prima dată, pare că lucrurile sunt, în sfârșit, luate în serios. 


După tărăgăneli de luni, chiar ani de zile, după amânări și lucrări în dorul lelii, de câteva zile treburile se mișcă așa cum probabil ar fi trebuit să se întâmple încă de la început: se lucrează la foc continuu, non-stop și în week-end, astfel încât, podul să fie gata până la mini-vacanța de 1 mai. 


În premieră națională, mobilizarea utilajelor și a muncitorilor s-a făcut încă de la primele ore ale zilei de 1 martie, când au intrat în vigoare restricțiile de circulație și au început reparațiile. Iar de atunci, muncitorii trag tare. Se muncește cu sârg de dimineața până noaptea. 


"Trec pe podul Agigea în fiecare zi și, spre surprinderea mea, acum se lucrează de-adevăratelea, nu cum se făcea în ultimele dăți, când se restricționa circulația, apoi le lua câteva săptămâni să aducă utilajele, apoi vedeai câte doi-trei muncitori mutându-se de colo colo. Surpriza cea mare a fost în week-end, când la 3 dimineața se lucra. Se sufla cu nisip sablat, iar câțiva muncitori măturau strada pe sensurile unde se circulă. Apoi, duminică la prânz lucrau din nou. Să nu le fie de deochi! Am ajuns să ne minunăm de un lucru absolut normal - că se lucrează!", ne-a declarat Radu Pârvu, din Agigea. 


Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reparațiile se vor încheia pe 26 aprilie, iar a doua zi podul va fi redeschis complet circulației autovehiculelor. În acest timp, se vor executa lucrări de frezare asfalt, turnare beton de egalizare, înlocuire hidroizolație, turnare și compactare asfalt, vopsitorie parapet etc. 


Deocamdată se lucrează pe sensul de mers dinspre Agigea spre Constanța și se circulă pe celelalte două benzi. Ulterior, muncitorii se vor muta pe sensul de mers dinspre Constanța spre Agigea, unde vor trebui mai întâi să curețe covorul de asfalt turnat înainte să apară primele probleme la structura de rezistență a podului. 


Lucrări de patru ori mai scumpe 


Reamintim că reabilitarea podului de la Agigea a fost întârziată de "probleme contractuale", invocate de CNAIR. În primăvara lui 2016, conducerea companiei nici măcar nu putea să spună când anume se vor relua lucrările. 


"Luând în considerare dificultatea problemelor de tip contractual, nu putem prezenta un grafic de execuție aferent lucrărilor rămase de executat", ne răspundeau la momentul respectiv cei de la CNAIR. 


Ulterior, podul a fost închis complet, din septembrie până în decembrie, pentru înlocuirea ultimelor hobane neschimbate. 


"Valoarea estimată a lucrărilor, în conformitate cu determinarea inginerului în luna august 2015, este în sumă de 66.153.584,7 lei, fără TVA", se mai precizează în răspunsul primit de la compania națională. 


Inițial, contractul pentru consolidarea podului stabilise o valoare a lucrărilor de aproximativ 17 milioane lei și să fie gata în 2013. Cu o întârziere de patru ani, nervi și stres pentru locuitorii din zona de sud a județului cât pentru o viață și pierderi incomensurabile pentru companiile de transport și pentru turismul din sudul litoralului, valoarea investiției a crescut de aproape patru ori. 


Comentează știrea

podaru
6 martie 2017
podetz

orice minune tine trei zile

BOBY VEGAS
7 martie 2017
podul agigea

Minune nu e termenul potrivit ..ci bataie de joc ..la acest pod se lucreaza fara rost ..ziua se facea ..noaptea se surpa bataie de joc pe banii nostrii ..de cand lumea si pamantul se lucreaza la acest pod degeaba ..coruptia .incompetenta ..batjocura le gasim aici ..MINUNEA de care spuneti ar fi k intr-o dimineata sa gasim podul prabusit in canal ...atunci sa vezi si tare ma tem k asa se va intampla ....numai in constanta si Romania se poate intampla asa ceva !

Apollodor din Damasc
14 mai 2017
pai m-au angajat pe mine,

de-aia s-au apucat de treaba!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5854 secunde