Minivacanță de Rusalii peste hotare. Cum să evitați aglomerația la granița spre Bulgaria

282
Minivacanță de Rusalii peste hotare. Cum să evitați aglomerația la granița spre Bulgaria - fotofondminivacantatrafic-1560546625.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră s-au pregătit deja pentru minivacanța de Rusalii și în acest week-end prelungit. Știind că această perioadă reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor și din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Bulgaria.


Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus mai multe măsuri, menite să reducă timpii de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ. "În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora. De asemenea, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic", explică reprezentanții Gărzii de Coastă. 


În plus, aceștia au solicitat autorităților de frontieră bulgare suplimentarea numărului de polițiști bulgari care efectuează controale la frontieră la intrarea și ieșirea din Republica Bulgaria în această perioadă, iar în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. Totodată, s-a solicitat Serviciului Rutier al I.P.J Constanța prezența unui echipaj de poliție în vederea deblocării traficului în localitățile Vama Veche și 2 Mai.


Iată ce ne recomandă polițiștii de frontieră


Pentru evitarea aglomerărilor, este de preferat ca șoferii să folosească toate punctele de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 
Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv zece benzi pe sensul de ieșire. Este vorba despre P.T.F. Vama Veche - Durankulak, P.T.F. Ostrov - Silistra, P.T.F. Negru Vodă - Kardam și P.T.F. Lipnița - Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 8 la ora 20.  
Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.


Constănțenii pleacă la vecini


În perioada similară a anului trecut s-a constatat că în perioada minivacanței de Rusalii, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 42.990 de persoane, precum și de 12.920 de mijloace de transport. 


Astfel, P.T.F. Vama Veche, la frontiera cu Bulgaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 28.840 persoane și 8.000 mijloace de transport. 


De asemenea, reamintim, posibilitatea achiziționării on-line de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg  (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg,  precum și din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, prețurile acestora rămânând neschimbate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde