Ministrul Sănătății se întâlnește, din nou, cu sindicaliștii

156
Ministrul Sănătății se întâlnește, din nou, cu sindicaliștii - sorinapintea10524220072080400-1520933471.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că astăzi va avea o nouă întâlnire cu Sanitas. "Eu cred că acțiunile de protest anunțate nu se justifică în condițiile în care salariile medicilor au crescut de la 1 martie, la fel și veniturile nete. 


Ca ministru al Sănătății pot să vă asigur că sunt conștientă că avem nevoie de medici în țară pentru a putea asigura un act medical de calitate. Știu că există discuții și nemulțumiri legate de modul de aplicare a sporurilor. Am avut discuții cu ministrul Finanțelor pe acest subiect și trebuie totuși să înțelegem că statul român poate oferi astăzi un nivel de 30% al sporurilor în sănătate, la nivel de ordonatori principali de credite" a declarat Sorina Pintea. Ea a mai adăugat că spitalele pot acorda sporuri mai mari din veniturile proprii pe care le pot realiza în urma unui management performant.


Tot în cadrul declarațiilor de presă de astăzi, ministrul Sănătății a anunțat că pentru cei 415 tineri medici care au promovat concursul de Rezidențiat fără loc sau post, Ministerul Sănătății a găsit o soluție. Astfel, pentru cei peste 400 de tineri medici, în urma unui Memorandum încheiat cu Ministerul Finanțelor, va fi suplimentat numărul de posturi pentru medicina de familie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.939 secunde