Ministrul Sănătății, despre Florin Busuioc: Are parte de "cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova"

175
Ministrul Sănătății, despre Florin Busuioc: Are parte de

Articole recomandate

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că actorul Florin Busuioc a suferit un infarct masiv și că acesta are parte de "cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova". Ea neagă informațiile public potrivit cărora operația de montare a unui stent ar fi fost efectuată de un medic rezident. De asemenea, Pintea a negat că medicii nu puteau intra în sala de operație fără acordul șefului Secției de Cardiologie.

Ministrul Sănătății a spus că trei medici, între care un rezident, s-au aflat în sala de operație atunci când actorul Florin Busuioc a fost supus unei intervenii chirurgicale de montare a unui stent.

"Pacientul a beneficiat de intervenția medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgențe, acolo i s-a făcut o procedură inițială tromboliză, iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producerea infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbește că ar fi făcut intervenția a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fiziolog cu competențe europene. Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri și are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că șeful de Secție Cardiologie nu a răspuns inițial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu și-a făcut treaba", a sus Sorina Pintea la Antena 3, potrivit News.ro.

Ea a explicat că nu s-a pus problema ca medicii să nu poată intra în sala de operație cu pacientul, ci că șeful Secției de Cardiologie din spital, medic intervenționist, nu a răspuns la telefon și a fost chemat alt medic intervențioist de acasă.

"Există cardiologi intervenționiști în multe spitale din țară, dar nu suficienți cât să acopere o gardă. Cinci, de exemplu, ar trebui să acopere o gardă. Așa că se procedează la chemări de la domiciliu sau garda la domiciliu. Este o practică uzuală, inclusiv în străinătate. Prin urmare, a fost contactat șeful de secție nu a răspuns la telefon și atunci managerul l-a sunat pe următorul medic primar care a venit la spital și a făcut intervenția", a precizat Pintea.

Ministrul Sănătății a adăugat că se bucură pentru faptul că în sala de operație s-a aflat și un medic rezident pentru că faptul că a asistat la intevenție îl va ajuta în carieră.

Sorina Pintea a precizat că actorul va rămâne în continuare în spitalul din Craiova, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.39 secunde