Ministrul Muncii taie în carne vie: "Vor răspunde pentru această decizie"

311
Ministrul Muncii taie în carne vie:

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că managerii din Inspecția Muncii și inspectorul șef vor răspunde pentru decizia de a achita datorii restante, rămânând astfel fără bani de salarii.

Totodată, managerii vor trebui să dea socoteală pentru că au decis să plătească salarii diminuate angajaților.

Violeta Alexandru a fost întrebată de ce nu a știu despre situația de la Inspecția Muncii și a răspuns: "Și eu aș fi vrut să știu de situație, dacă șeful Inspecției Muncii și-ar fi respectat fișa postului și ar fi comunicat cu mine, așa cum a comunicat, de altfel, în fiecare zi pe o multitudine de alte subiecte".

"Nu vreau să speculez. Mi-am exprimat cu fermitate îngrijorarea față de această situație creată și mă bucur să văd că întreg Cabinetul are disponibilitate și premierul, bineînțeles, pentru a găsi soluții pentru angajați.

Deciziile pe care inspectoratele teritoriale de muncă le-au luat, în sensul de a plăti un salariu diminuat, le-au luat pentru că sunt ordonator terțiar de credite și pot lua asemenea decizii.

Vor răspunde pentru această decizie cu privire la care domniile lor și cel care îi coordonează la nivel național, respectiv inspectorul șef, șeful Inspecției Muncii ar fi avut datoria să ne aducă la cunoștință și să deschidă o discuție despre ce potențiale soluții putem găsi", a adăugat ministrul Muncii, potrivit news.ro.

Violeta Alexandru a precizat că situația s-a creat strict din vina inspectorilor șefi: "Subliniez faptul că situația care s-a creat la Inspecția Muncii, respectiv în bugetele deconcentratelor, este o situație creată chiar de deciziile manageriale luate la acest nivel".

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9549 secunde