"Mii de medicamente generice esențiale pacienților români au fost sau vor fi retrase din piață"

208

Articole recomandate

Mii de medicamente generice esențiale pacienților români au fost sau vor fi retrase din piață, ca urmare a poverii fiscale cauzate de taxa clawback, a avertizat, vineri, președintele reales al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR), Adrian Grecu.


Grecu consideră că autoritățile române ar trebui să implementeze un calcul diferențiat al taxei clawback.

"Mii de medicamente generice esențiale pacienților români au fost sau vor fi retrase din piață, urmare a poverii fiscale cauzate de taxa clawback, care reprezintă cel puțin o treime din prețul de producție. Solicităm autorităților implementarea imediată a unui calcul diferențiat al taxei clawback – singura măsură care poate opri dispariția medicamentelor", a declarat Adrian Grecu.

APMGR a anunțat, vineri, că și-a desemnat conducerea pentru următorii doi ani. Astfel, Adrian Grecu, Country Manager Mylan Romania, a fost reales președinte în cadrul Adunării Generale din data de 12 februarie 2019.

"Tot atunci, APMGR i-a reales în poziția de Vicepreședinte pe Viorica Predună, Country Manager, Alvogen Romania și Membru pe Daniel Bran, Country Manager Accord Healthcare. Din Consiliului Director mai fac parte Simona Cocoș, Country Manager Zentiva și Răsvan Baltag, Country Manager Medochemie", se arată în comunicat.

Conducerea APMGR își propune să coopereze cu autoritățile pentru a crește accesul pacienților la medicamente accesibile, prin aplicarea unei taxe de clawback diferențiat, principalul obstacol în accesul pacienților la medicamente ieftine, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4587 secunde