Miercuri se decide MAJORAREA ALOCAȚIILOR. CCR analizează sesizarea lui Iohannis cu privire la buget

198
Miercuri se decide MAJORAREA ALOCAȚIILOR. CCR analizează sesizarea lui Iohannis cu privire la buget - alocatii1433173192-1551773921.jpg
Sesizarea depusă vineri la Curtea Constituțională de președintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2019 va fi discutată în 6 martie. Iohannis reclamat faptul că legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât și prin conținutul său normativ. Majorarea alocațiilor depinde de verdictul CCR și decizia pe care o va lua Klaus Iohannis cu privire la promulgarea bugetului pe 2019.


Guvernul a adoptat ordonanța pentru majorarea alocațiilor pentru copii din luna următoare celei în care intră în vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Astfel, începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, cuantumul alocațiilor de stat pentru copii va fi următorul:

300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;


150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora;


300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.


"Măsura a fost luată ca urmare a deciziei Parlamentului României, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii și Justiției Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocațiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019", a precizat Guvernul.

PSD a anunțat, după decizia din Parlament privind mărirea alocațiilor pentru copii la propunerea PNL, că va crește alocațiile pentru copii și va îndrepta lucrurile făcute prost de opoziție, calificând demersul liberalilor ca fiind "pur demagogic", pentru că aceștia "nu înțeleg legile și economia", ceea ce face amendamentul "inaplicabil".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6558 secunde