Mersul Trenurilor 2019-2020 intră în vigoare duminică

de Cuget Liber Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 195
Noul Mers al trenurilor 2019-2020 intră în vigoare începând de duminică, 15 decembrie, și va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020, informează CFR Călători.


Oferta de transport feroviar de pasageri pentru anul viitor este adaptată cererii pieței, atât prin optimizarea orelor de circulație a trenurilor, cât și a capacității de transport, în limita resurselor disponibile, menționează CFR Călători în comunicat.


Conform noului Mers al Trenurilor 2019-2020, va exista un număr mediu de 1.230 de trenuri.


În traficul feroviar de călători intern, începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta București Nord - Chitila - Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziție 26 perechi de trenuri InterRegio și Regio pe zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus față de perioada anterioară.


Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea - Iași se pun la dispoziție 16 perechi de trenuri Regio pe zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio față de perioada anterioară.


Începând cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulație 2019 - 2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă și sigură între municipiul București și Mogoșoaia. 16 trenuri cu plecări/sosiri din/în stațiile București Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar prețul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio prețul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.
Potrivit sursei citate, din data de 13 ianuarie 2019, pe ruta București Nord - București Băneasa - Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban, care pune la dispoziție 13 perechi de trenuri InterRegio și Regio pe zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio față de perioada anterioară.
De asemenea, serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: București Nord - Timișoara, București Nord - Cluj Napoca, București Nord - Oradea, București Nord - Satu Mare, București Nord - Baia Mare, București Nord - Sighetu Marmației, București Nord - Iași, București Nord - Suceava, Timișoara - Iași, București Nord - Botoșani, București Nord - Bistrița și București Nord - Vatra Dornei.


CFR Călători anunță, totodată, prelungirea traseului trenului IR 1823 București - Craiova - Târgu Jiu până la Petroșani - Subcetate - Călan - Simeria.


În ceea ce privește traficul internațional, în 2020 va fi introdus în circulație un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria și OBB Austria, pe ruta Satu Mare - Budapesta - Viena și retur.


În plus, în sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere un vagon direct pe ruta București Nord - Istanbul și retur.


Cât privește ofertele de călătorie pentru 2020, CFR Călători anunță un nou program-pilot pentru deservirea și sporirea atractivității traficului de navetă între zonele suburbane și marile orașe din toată țara: va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio și cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanțe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 și nu include trenurile în trafic internațional.


Odată cu noul mers al trenurilor va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: București Obor - Constanța și retur, București Nord/Basarab - Brașov și retur, București Nord - Buzău - Mărășești și retur, București Nord/Basarab - Craiova și retur, respectiv Buzău - Constanța și retur.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei