"Mergi cu noi!". Săptămâna europeană a mobilității, la Constanța

197

Articole de la același autor

Zilele acestea, mergem pe jos, întrucât "Săptămâna europeană a mobilității" este în deplină desfășurare, iar constănțenii se țin în pas cu alte orașe europene având sloganul "Mergi cu noi!". 


În contextul acestui eveniment, săptămâna aceasta, a fost organizat Forumul de Mobilitate Urbană Durabilă, prilej cu care factorii decizionali de la nivelul municipiului au prezentate măsurile luate pentru încurajarea și facilitarea mobilității prin derularea proiectului "Port-cities: Innovation for sustainability". 


De asemenea, au fost organizate lecții de educație rutieră în două clase ale Școlii Gimnaziale nr. 29 "Mihai Viteazul" și ale Școlii Gimnaziale nr. 23 "Constantin Brâncoveanu". Astfel de lecții au luat loc și ieri, la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța, iar astăzi, elevii Colegiului Pedagogic "Constantin Brătescu" vor avea parte de o lecție de interactivă care se va derula în Parcul Arheologic, unde cei mici vor fi atât pietoni, cât și polițiști. 


Tot ieri, patru biciclete electrice achiziționate prin proiectul Portis au fost puse la dispoziția constănțenilor pe bulevardul Tomis, prilej cu care cei interesați au putut testa noile biciclete. 


Astăzi și mâine, între orele 13.30 și 15.30 vor fi organizate tururi pietonale cu ghid în zona peninsulară a Constanței, promovând în acest fel cultura și mobilitatea urbană durabilă, iar constănțenii se vor putea bucura de o plimbare pe străzile orașului încărcate de istorie. De asemenea, de astăzi, Primăria Constanța reia campania "Alege autobuzul". Astfel, toți angajații municipalității vor ajunge la serviciu cu autobuzul. 


XXX 
Evenimentele vor culmina duminică, 22 septembrie, cu restricționarea traficului auto pe bulevardul Tomis (tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian), între orele 9.00 și 19.00, și organizarea unor activități privind promovarea deplasării pietonale la care vor participa elevi, părinți și profesori de la mai multe unități de învățământ din Constanța, cluburi sportive, bicicliști. 
Astfel, copiii și părinții pot veni să se bucure pentru prima dată de o plimbare pe bulevardul Tomis, care va fi populat doar de bicicliști, de copii pe role, sportivi care își vor testa abilitățile în fotbal, handbal, rugby, baschet, tenis de masă etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5036 secunde