Medicament cu fenspiridă, vândut în România după retragerea Eurespal

1112
Medicament cu fenspiridă, vândut în România după retragerea Eurespal - mobilierpentrufarmaciebnu5951652-1550000878.jpg

Articole recomandate

După ce Eurespal, un medicament prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare după ce s-a constatat că substanța activă, fenspiridă, poate provoca probleme cardiace, în România încă avem la vânzare în farmacii un medicament cu aceeași substanța activă, fenspiridă. Este vorba despre Epistat, iar compania care deține licența este Gedeon Richter România S.A, o filială a Gedeon Richter - cel mai mare producător de produse farmaceutice din Ungaria și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est scrie hotnews.ro.

Agenția de securitate a medicamentului din Franța a anunțat, vineri, că medicamentul Pneumorel (substanța activă fenspiridă), comercializat și în România sub denumirea de Eurespal, a fost retras de la vânzare din cauză că această substanță poate provoca probleme de ritm cardiac.

Marți, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anunțat marți că a avizat inițierea retragerii de pe piață a medicamentelor - Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungită și Eurespal 2 mg/ml sirop.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8917 secunde