Mecanic găsit mort la locul de muncă

304
Mecanic găsit mort la locul  de muncă - accidentegrave2-1491841851.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă cercetează la ora actuală alte două accidente de muncă, din care unul s-a soldat cu rănirea lucrătorului, dar celălalt, mai puțin norocos, a decedat. Este vorba despre Nicolae Durac, un mecanic agricol în vârstă de 68 de ani, care a fost găsit, ieri dimineață, decedat pe o bancă, în incinta exploatației agricole Tașaul, de către directorul societății, Vasile Țuțui.

Evenimentul este cercetat acum de către o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). În baza constatărilor efectuate de către reprezentanții ITM, a declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului, precum și reglementările legale încălcate.

La final, se va stabili ce măsuri se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Celălalt caz intrat în atenția ITM se referă la un lucrător care a căzut de la aproximativ 2,5 metri înălțime, în timpul efectuării operațiilor de decofrare.

Accidentul se află în curs de cercetare de către o comisie numită de societatea în cadrul căreia își desfășoară activitatea bărbatul.

După finalizarea cercetărilor, dosarul întocmit de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă, urmând a fi analizat și avizat.

În cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, vor fi dispuse în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Martie 2017
Stire din Social : Lăcătuș accidentat la locul de muncă
Pagina a fost generata in 1.6635 secunde