MEC lansează primul program integrat de public speaking pentru elevii și studenții din România

186
MEC lansează primul program integrat de public speaking pentru elevii și studenții din România - smilingstudentworkingcomputeruni-1586443479.jpg

Articole recomandate



Primul program integrat de public speaking pentru elevii și studenții din România, menit să le dezvolte abilitățile de comunicare în public, de organizare și structurare a informației, este lansat de Ministerul Educației și Cercetării și platforma Speakings, informează un comunicat al MEC, conform agerpres.ro.


În cadrul acestui parteneriat va fi disponibilă o platformă online dedicată elevilor de liceu care se pregătesc pentru probele orale ale examenului național de Bacalaureat. Liceenii vor avea astfel posibilitatea să se înscrie și să participe la cursuri online de public speaking pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare orală.


De asemenea, vor exista și cursuri specifice de time management, public speaking, personal branding pentru studenți, în vederea unei mai bune pregătiri în susținerea interviurilor de angajare. Proiectul va aduce în fața tinerilor invitați din mediul de business care vor oferi perspective conectate la realitatea din mediul corporatist.


"Una dintre cele mai mari provocări pe care oamenii o au atunci când vorbesc în public este tracul. Tocmai de aceea, elevii și studenții noștri trebuie să își dezvolte astfel de abilități. Este firesc să avem emoții atunci când vorbim în fața unei comisii de examen sau în fața unui public numeros, însă toate aceste temeri pot fi depășite prin exercițiu. Împreună vom exersa și îi vom ajuta pe elevi și studenți să depășească barierele vorbitului în public", a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, citată în comunicat.


Săptămânal, pe site-ul MEC și pe pagina de Facebook a ministerului va fi postată "Pastila de Public Speaking", realizată de Andrei Dunuță, trainer și fondator Speakings. Acest material este destinat elevilor și studenților care doresc să-și perfecționeze vorbitul în public, urmând a fi învățați cum să scape de trac de scenă sau cum pot capta mai ușor atenția publicului în momentul în care susțin un discurs.


Trainerii îi vor învăța pe elevi diverse tehnici și strategii pentru o mai bună comunicare în fața publicului, iar săptămânal vor exista activități educaționale și jocuri specifice pentru a-i determina pe copii să pună în practică informațiile primite pe Speakids.


Ziua de 1 mai va fi marcată printr-o ediție specială Teleșcoala, realizată de Andrei Dunuță, se mai arată în comunicatul MEC.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3454 secunde