Marș de protest pentru sprijinul persoanelor cu autism

519
Marș de protest pentru sprijinul persoanelor cu autism - autism-1338192806.jpg
Mai multe organizații neguvernamentale organizează astăzi, în Capitală, un miting și un marș pentru modificarea unor ordine astfel încât persoanele cu autism să nu mai fie nevoite să declare un coeficient de inteligență sub 35 sau să accepte alt diagnostic, pentru a beneficia de servicii.

"Această eroare legislativă, care, din păcate, nu este singulară, este contrară prevederilor Convenției ONU pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și limitează accesul persoanelor cu autism la abilitare, școală sau la angajare", susțin inițiatorii acțiunilor în favoarea persoanelor cu autism, într-un comunicat de presă.

Manifestările se desfășoară pentru susținerea petiției pentru drepturile persoanelor cu autism, semnată de peste 3.000 de oameni. Reprezentanții societății civile s-au întâlnit la ora 10.00 în fața sediului Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale pentru a depune petiția, după care se vor deplasa și la Ministerul Sănătății și la Guvern. Marșul către Guvern este programat să înceapă la ora 12.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.846 secunde