Majorarea salariului minim cu 100 lei, pe masa Guvernului. Anunțul făcut de ministrul Muncii

137
Majorarea salariului minim cu 100 lei, pe masa Guvernului. Anunțul făcut de ministrul Muncii - 360347-1571814868.jpg

Articole recomandate

PSD a pregătit o Hotărâre de Guvern prin care vrea majorarea salariului minim cu 100 lei "așa cum scrie în programul de guvernare". Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.


Executivul va pune de miercuri în transparență o Hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, a anunțat, marți, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi a declarat la Realitatea TV că salariile nete vor crește cu 100 de lei pentru cei cu studii medii și cu 150 de lei pentru cei cu studii superioare.

Ministrul Muncii a mai spus că proiectul de Ordonanță va intra în ședința de miercuri a Guvernului.

"Această măsură nu este o noutate, este cuprinsă în programul de guvernare", a spus acesta.

"Nu este o glumă, Hotărârea de Guvern este scrisă la Ministerul Muncii, nu este o decizie care nu a fost cunoscută, e conform planului de guvernare", a mai spus acesta.

Salariul minim pe economie a crescut, de la 1 ianuarie 2019, la 2.080 de lei brut față de 1900 de lei, cât era înainte. În plus, persoanele cu facultate care au cel puțin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au ajuns la un salariu minim brut 2.350 lei lunar.


La salariul minim brut de 2080 lei/lună, salariul net (în mână) primit de angajat este de 1263 lei (față de 1162 lei în 2018), iar costul total plătit de firmă, de 2127 de lei.

"Vor să desființeze salariul minim (noul guvern - n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară, într-o discuție cu doamna premier și cu domnul ministru Teodorovici ca mâine dimineață (miercuri - n.r.) să punem în transparență publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, așa cum scrie în programul de guvernare", a anunțat Budăi la Botoșani, la o întâlnire electorală cu simpatizanții și primarii PSD.

Fostul ministru al Muncii spune că "atunci când vii la guvernare și beneficiezi de a doua cea mai performantă creștere economică din Uniunea Europeană, când șomajul e de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4%, e bine".

"Să-i vedem noi pe ăia să continue ceea ce am început noi, să aibă a doua cea mai mică taxare din UE, să aibă șomajul la 3%, să majoreze salariile cu 49%, pensiile cu 45%, și cu toate acestea, datoria publică în procent din PIB să fie scăzută, pentru că avansul economic al României în ultimii trei ani a făcut ca, pentru prima dată în istoria României, PIB-ul României să treacă de 1.000 de miliarde de lei. Asta e o 'greaua moștenire' și îi provoc de aici, de la Botoșani, să se țină de ea", a mai spus Marius Budăi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7897 secunde