Video Majorarea alocațiilor copiilor rămâne valabilă. Decizia, luată după o întâlnire de urgență a liderilor PSD

451
Majorarea alocațiilor copiilor rămâne valabilă. Decizia, luată după o întâlnire de urgență a liderilor PSD - alocatiicopil-1550177634.jpg

Articole recomandate

Majorarea alocațiilor copiilor rămâne valabilă. Decizia a fost luată după întâlnire de urgență a liderilor PSD. Social - democrații s-au întâlnit după ce aleșii au adoptat un amendament propus de PNL care dubla alocațiile pentru copii.

UPDATE. 20.50. Majorarea alocațiilor copiilor rămâne valabilă, fiind schimbată sursa de de finanțare.

Amendamentul PNL prevedea ca sursă de finanțare fondul pensiilor speciale.

Social democrații au susținut că nu se pot lua bani din excedentul de la pensii așa cum prevedea amendamentul PNL.

Acum, pentru menținerea majorării alocațiilor este nevoie de modificarea legii plafoanelor și creșterea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%.

Potrivit Realitatea TV, în Parlament fost votat proiectul prin care alocația copiilor cu vârste de la 2 la 18 ani se va dubla. De asemenea, alocația copiilor până la 2 ani va crește de la 200 la 300 de lei. Amendamentul a fost adoptat inițial cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă, însă ulterior s-a cerut rediscutarea lui după o pauză de 10 minute. Amendamentul a trecut în cele din urmă, ceea ce înseamnă că majorarea ar avea loc chiar de luna viitoare, din 1 martie 2019. Propunerea a fost susținută inițial și în comisia de buget finanțe, dar a fost respinsă. Alocația copiilor de peste 2 ani va ajunge la suma de 150 de lei. Potrivit amendamentului menționat, efortul bugetar este de 2,2 miliarde de lei pe an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8947 secunde