Mai mulți "Bani de liceu" pentru elevii constănțeni

799

Articole de la același autor

Elevii care urmează cursurile învățământului liceal și care provin din familii cu venituri reduse primesc de la stat bani pentru a-și continua studiile și a nu abandona școala. Este vorba despre programul de sprijin financiar "Bani de liceu", care continuă și anul acesta.

Astfel, începând din anul școlar 2018 - 2019, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor prevăzute de lege, suma de 250 de lei. Pe lângă indexarea acestei sume, de la 180 de lei pe lună, a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei, de la 150 de lei la 500 de lei pe lună, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală.

În județul Constanța, au fost aprobate solicitările tuturor elevilor. Astfel, pentru anul școlar 2018 - 2019, vor beneficia de bani de liceu 657 de elevi, cu 113 mai mulți decât anul trecut.

Banii vin însă și cu niște condiții. Elevii trebuie să frecventeze cursurile și să nu acumuleze multe absențe nemotivate.

"Atenție! Se monitorizează absențele elevilor care au devenit beneficiari și, dacă se depășește limita de 20 de absențe nemotivate, se sistează plățile", avertizează reprezentanții Ministerului Educației.

Programul național de protecție socială "Bani de liceu" a fost inițiat în anul 2004. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5497 secunde