Mahalaua din inima Constanței. Locatarii sunt terorizați!

3496
9

Articole de la același autor

Câmpul de la capătul străzii Delavrancea din municipiul Constanța a fost ani la rândul "domiciliul" unor familii de romi care s-au instalat acolo și nu s-au mai dat duși. În zadar au protestat locuitorii zonei, s-au plâns de gălăgie, mizerie, furturi, abia lunile trecute Poliția a descins în tabăra romilor și i-a gonit de sub geamurile vecinilor lor. Însă minunea nu a durat mult. Nomazii s-au întors, cu tot cu gunoaiele și scandalurile care îi caracterizează.

Câmpul este din nou plin de bordeie improvizate din cartoane, saci cu peturi, ambalaje, deșeuri și resturi alimentare. Zona este raiul câinilor maidanezi. Iar - surpriză! - în tot acest peisaj dezolant răsare o mașină de lux, înmatriculată în Bulgaria. Audi-ul este parcat chiar lângă sacii de peturi, ca și cum ar fi de-al casei. Înafară de niște copii pe care i-am zărit jucându-se pe acolo și vreo doi câini supărați că le deranjăm somnul de prânz, cartierul părea părăsit.

"Le-a mers bine iarna asta!"

"Acum este liniște. Unii dorm și alții sunt plecați prin oraș, cine știe ce mai filează sau pe cine jefuiesc în autobuz. De aici nu muncește niciunul. Nu știu din ce trăiesc, că altfel par să o ducă destul de bine, chiar dacă stau sub niște cartoane. Doamne ferește de vreun incendiu. Au avut noroc de iarnă blândă, nu tu ger, nu tu zăpadă. Le-a mers bine", ne-a spus Ion Mirea, un locatar din zonă.

Vecinul lui nu este însă așa de indulgent.

"Ne-au terorizat! Credeam că am scăpat de ei când a venit poliția și i-a împrăștiat astă vară. Dar nu le-a luat mult să se întoarcă. Avem aceeași mizerie sub ferestre, țipete, bătăi și cine știe ce o mai fi aici. Iarna trecută erau și cai morți. Să vină cu mascații, să le tragă o mamă de bătaie și să le dea foc la șandramale, să scăpăm de ei o dată pentru totdeauna", ne-a zis, indignat, Mircea S.

O viață printre gunoaie

Lângă tomberoanele blocurilor din apropiere, ne-am întâlnit cu un puști care ne-a spus că îl cheamă Ali. Nu știa câți ani are, deși părea de vreo șapte - opt ani. Era murdar, îmbrăcat cu un trening rupt și un pulover ros la mâneci. Stătea la pândă să vadă ce aruncă oamenii și să se ducă să caute de mâncare. A stat bucuros de vorbă cu noi, după ce i-am dat o bomboană și ne-a povestit că a venit cu ai lui din altă parte, tot de pe un câmp. Nu știa din ce parte a Constanței sau dacă din alt oraș. Nu se duce la școală și nici nu pare că știe ce este aceea. Nu au curent electric în bordeiul în care locuiesc, au doar o sobă unde mai fac focul câteodată, noaptea. Asta este tot ce știe. Nu cunoaște altă viață, alt confort, nu știe cum este să stai într-o casă încălzită, cu lumină, nu a văzut niciodată desene animate la televizor și nici ce este aceea o tabletă. Este viața la care a fost condamnat de părinții lui încă de când l-au conceput.

La fel ca el mai sunt mulți copii în mahalalele Constanței, pentru care viitorul nu sună deloc bine.

Comentează știrea

costica
10 ianuarie 2018
operator pc

-Oportunitate foarte serioasă! Lucrezi în timpul liber! Te ajutăm pas cu pas! Câștiguri foarte motivante! Operator PC tetalii la pacurarucostica1963@gmail com

DODO
10 ianuarie 2018
eterna poveste

este o problema nationala nu numai localla Prin indiferenta autoritatilor de-a lungul timpului s-a ajuns sa nu se mai poata stapini fenomenul expansiunii tiganilor S-au facut programe haotice s-au alocat bani ( mai bine zis s-au mincat ) pt rezultat 0 Atita timp cit pe edili nu-i doare de oras acest cancer se va extinde rapid In Constanta sint multe puncte fierbinti despre care se stie ( str Oleniei piata Grivitei cartier Palas containerele lui Mazare simai ales centrul vechi etc ) Trimbitam ca vrem sa fim oras turistic Ridicol ! democratia este numai pt ei ? noi locuitorii trebuie sa-i suporam la nesfirsit ? pai daca autoritatile nu pot atunci sa iesim noi sa facem ordine

Craii de curte veche
10 ianuarie 2018
Cine se intereseaza de sarmanii Constantei?

Or fi ei de etnie turca , dar sunt cetateni Romani. Cine sa se ingrijeasca de ei? Ceilalti turci nici nu vor sa auda de ei.

Gogu
10 ianuarie 2018
Nu exista mahala in centrul Constantei !

Constanta insasi este o mare mahala !

okila
10 ianuarie 2018
tabere

daca unu singur si nu ma rever numai la dragnea ,se lafaie in castele si nu poate justifica averea pentru ca sloganul cu matusa tamara este ,,fumat" atunci de ce va mirati ca aceste fiinte fara de venit ,supravietuiesc .Cretinilor

SRI
10 ianuarie 2018
oras de fite

Ptr a cata oara mi se confirma faptul ca Constanta este un oras -ghetou tip mahala care trebuie retrogradat la rangul de comuna primitiva ...

superb
10 ianuarie 2018
articol

inca un articol scris de marele autor pergaitza.. ai terimnat spiru haret?doar o bomboana ai oferit amaratului copil ali? au scazut salariile la fituica?

Constantean
10 ianuarie 2018
Municipiu ?

Aceste articole demonstrează că orasul a devenit retrograd prin însusi edilul care il conduce , pe domeniul public țiganii îsi ridică bordeie , cresc haite de câini , răsar tone de gunoaie , plătim cu 5 lei "gunoaiele " , etc. Pentru a fi un oras decent consilierii ar trebui să se implice mai mult , legi care să stopeze declinul orașului , prea târziu oricum , să pedepsească nesimțirea , derapajele sociale , etc.Cerem prea mult pt.un oras curat , siguranță , parcări , parcuri , etc.!

rom =romania
10 ianuarie 2018
autoarea articolului pergaitza

Sunt turci nu romi . Tu faci parte din romi ca te numesti romanca . Deci ...sa nu mai faci confuzie intre romi si turci ......romancuto .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5251 secunde