Magazinele din Constanța, controlate la sânge de inspectorii DSV

167
Magazinele din Constanța, controlate la sânge de inspectorii DSV - 413492517091456836529-1516628266.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 15 – 19 ianuarie, s-au materializat prin verificări la 60 de obiective. Au fost vizate două unități de tăiere, o unitate de procesare lapte, două centre ambalare ouă, o carmangerie, două pescării, șase depozite alimentare, șapte magazine alimentare, 15 super/hipermarket – uri, 10 laboratoare cofetărie-patiserie, trei circumscripții sanitare veterinare de asistență, un cabinet veterinar, două unități de fabricare pâine și specialități de panificație, trei unități de comercializare produse congelate, patru unități de reambalare, un depozit de semințe.


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neanunțarea de către persoanele juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei", precizează directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.


Cu acest prilej, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste 1,6 tone de carne și produse din carne, 640 de kg de produse lactate, 408 kg de pește și produse din peste și câteva zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 36.821 de lei.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7901 secunde