Luptă permanentă. "În fiecare zi pleacă acasă, vindecat, câte un pacient cu Covid-19"

1150
Luptă permanentă.

Articole de la același autor

De aproape trei săptămâni, în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a început lupta cu noul coronavirus. Aici a ajuns primul pacient, pe 10 martie și tot aici sunt tratați, în prezent, zeci de constănțeni infectați cu Covid-19.

"Aproape în fiecare zi, câte un pacient internat cu noul coronavirus, COVID-19, pleacă acasă negativ, vindecat. Suntem la datorie 24 de ore din 24. Pacienții de care avem grijă sunt pe un curs bun". Sunt veștile bune venite de la Spitalul de Boli Infecțioase, aflat în administrarea Primăriei Municipiului Constanța, unul dintre cele șapte spitale din țară desemnat de Ministerul Sănătății pentru a trata pacienți diagnosticați cu noul Covid-19.

"Dispunem, în acest moment, de echipament de protecție achiziționat de Primăria Municipiului Constanța. Spitalul este pregătit, primii dintre pacienții care s-au internat cu această afecțiune încep să se negativeze și aproape în fiecare zi, câte un pacient pleacă acasă negativ, vindecat. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța este unul dintre cele șapte spitale desemnate de Ministerul Sănătății pentru a deservi patologia pacienților internați cu noul coronavirus", explică dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.



Potrivit acesteia, în unitatea medicală au fost făcute unele schimbări astfel încât riscul de infectare a personalului să fie cât mai scăzut. "Suntem la datorie! Toți pacienții care au fost până acum sunt pe un curs bun, facem în continuare eforturi. Suntem cadre medicale, medici, asistente, infirmiere, cu toții am depus un jurământ, am depus un jurământ că o să îngrijim pacienții în orice condiții și aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor mei care au înțeles că aceasta este misiunea noastră. Ne-am reorganizat, am refăcut toate circuitele spitalului pentru a putea primi acești pacienți, să le asigurăm asistență medicală și tot personalul medical să fie protejat", a precizat dr. Claudia Cambrea.


Este nevoie de personal medical!


Din păcate, numărul mare de cazuri suprasolicită angajații spitalului și, tocmai de aceea, autoritățile locale fac un apel la cei care au pregătire medicală să vină să dea o mână de ajutor.

"Vreau să le mulțumesc într-un mod special medicilor, asistentelor, infirmierilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, pentru eroismul de care dau dovadă. Lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă... Oamenii aceștia sunt aici pentru noi. Tocmai de aceea, în numele dumneavoastră, le mulțumesc!", a subliniat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

La rândul lor, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Constanța mulțumește tuturor cadrelor medicale care și-au arătat intenția de a veni să lucreze în unitatea medicală dar și celor care au donat materialele necesare desfășurării actului medical în bune condiții.



"Implicarea dumneavoastră directă în susținerea actului medical, prin ajutoarele materiale care s-au strâns din donații, a fost o lecție de dăruire, de credință și facere de bine în folosul celor aflați în suferință", au transmis angajații unității sanitare.
Este nevoie însă, în continuare, de personal medical, asistente, medici, biologi și chimiști pentru laboratorul de analize și secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Oricine este interesat să ajute poate solicita detalii la adresa de e-mail [email protected], sau pe site-ul spitalului, https://infectioaseconstanta.ro/.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7169 secunde