Ludovic Orban, mesaj de Ziua Marinei: Vă asigur de sprijinul din partea Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne

295
Ludovic Orban, mesaj de Ziua Marinei: Vă asigur de sprijinul din partea Guvernului  pentru a continua restructurarea pe baze moderne - f119df0816b34076a806e51f17a9e034-1597475851.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban afirmă, într-un mesaj transmis sâmbătă, cu ocazia Zilei Marinei Române și a Forțelor Navale Române, că îi asigură pe marinari "de sprijin din partea Guvernului și de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât și cea militară, și de a continua tradiția formării la standarde înalte a noilor generații de profesioniști în domeniul maritim".


"Astăzi este Ziua Marinei și a Forțelor Navale Române, o sărbătoare civilă și militară dedicată curajului și jertfei marinarilor care au luptat pe Dunăre și pe mare în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale. Tot astăzi, îi cinstim pe cei din generațiile care ne reprezintă cu devotament și profesionalism în misiuni comerciale sau exerciții multinaționale la care România participă, împreună cu partenerii externi, pentru creșterea interoperabilității în noul context geopolitic european și global. Sunt oameni curajoși, puternici, pregătiți mereu să înfrunte pericole, oameni pentru care singurătatea din largul mărilor și oceanelor, distanța și timpul lung petrecut departe de cei dragi și de țară înseamnă dor de familie, de prieteni, de casă și dor de țară", spune premierul Orban, în mesajul transmis de către Guvern.


El adaugă că pentru mulți dintre marinari această meserie înseamnă și continuarea unei tradiții de familie.


"Dincolo de imaginea idilică pe care tindem să o avem despre această profesie, a fi marinar implică și numeroase riscuri, neajunsuri și incertitudini, uneori, pe care marinarii români le-au depășit de fiecare dată cu brio. Civili sau militari, marinarii români sunt adevărați ambasadori. Seriozitatea cu care ei muncesc și nivelul lor de pregătire profesională aduc României aprecierea partenerilor externi și mențin legăturile la nivel global, extrem de importante mai ales în actualul context al pandemiei sanitare. Vă asigur de sprijin din partea Guvernului și de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât și cea militară, și de a continua tradiția formării la standarde înalte a noilor generații de profesioniști în domeniul maritim", arată șeful Guvernului, în mesaj.


De asemenea, Orban subliniază în încheierea mesajului că marinarii români merită admirația și respectul românilor pentru munca pe care o depun.


"La mulți ani, Forțelor Navale Române, la împlinirea a 160 de ani de existență! La mulți ani, dragi marinari români, oriunde vă aflați! Meritați admirația și tot respectul nostru pentru munca dumneavoastră. Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile!", a afirmat premierul Ludovic Orban.


Totodată, el mai transmite în încheierea mesajului său și un :gând bun românilor care își serbează onomastica", de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.


Șeful Guvernului va participa sâmbătă, alături de președintele Klaus Iohannis, la activitățile desfășurate în Portul Militar din Constanța cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2876 secunde