Lucrările la Cazinoul din Constanța au intrat într-o nouă etapă

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 30 Iunie 2020 221


Lucrările la Cazinoul din Constanța au intrat într-o nouă etapă. Echipele de muncitori decopertează planșeele pentru ca experții să poată studia structura de rezistență a grinzilor metalice. Singurele grinzi care s-au păstrat foarte bine și nu necesită înlocuirea sunt cele construite de inginerul Anghel Saligny, dar și acestea necesita curățire și revopsire cu vopsea anticoroziva.


Arhitectul Radu Cornescu, reprezentant al Primăriei Municipiului Constanța a declarat că, în prezent, totul se află în faza de decopertare și de scoatere a tencuielilor crăpate. „Se lucrează la desfacerea, în anumite zone, a planșeelor. Acum se decopertează planșeele dintre subsol și parter pentru că s-a observat că multe dintre grinzile metalice de susținere sunt corodate. S-a îndepărtat betonul pentru a se observa care este starea lor actuală, unele vor fi înlocuite, altele vor fi consolidate, dar s-a descoperit că unele dintre ele sunt foarte bune, chiar daca au peste 110 ani”, a precizat specialistul.


Concomitent au loc și lucrări de demolare a zidurilor neportante care vor face loc astfel, noii configurații ce va oferi o circulație mai lejeră prin funcțiunile care au fost gândite în proiect, conform autorizației de construire emisă de Primăria Municipiului Constanța. 


După ce aceste lucrări din prima fază a proiectului vor fi finalizate, va începe etapa propriu-zisă de restaurare a simbolului Constanței.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei