Locuri de muncă pentru șomeri. Iată ce se caută!

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 17 Mai 2019 190
Potrivit datelor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă vacante, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 29.016 locuri de muncă. 


La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (2.880), lucrător comercial (1.275), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.156), muncitor necalificat în industria confecțiilor (882), paznic (836), confecționer-asamblor articole din textile (747), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie (708), manipulant mărfuri (701), ucenic (693), șofer autocamion/mașină de mare tonaj (568).


Din cele 29.016 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.313 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 15.902 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii. 


Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei