Locuințele chiriașilor RAEDPP, verificate. Zeci de persoane vor fi evacuate

234
Locuințele chiriașilor RAEDPP, verificate. Zeci de persoane vor fi evacuate - locuintelechiriasilor-1582055751.jpg

Articole de la același autor

Zeci de locuințe închiriate din fondul locativ al municipiului Constanța, prin RAEDPP, au fost verificate, în ultimele luni. Au fost constatate numeroase deficiențe și numeroase persoane urmează a fi evacuate.

Conducerea Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța a întreprins controale la imobilele din fondul locativ de stat cu destinația de locuință, pe care le are în administrare. În urma verificărilor, au fost descoperite aproximativ 30 de situații în care locatarii nu au respectat prevederile contractuale.



"Potrivit obligațiilor contractuale, chiriașii pot modifica sau pot aduce îmbunătățiri imobilelor numai cu acordul scris și în condițiile stabilite de RAEDPP. Nerespectând această clauză, o parte din chiriașii regiei au realizat intervenții asupra elementelor de rezistență ale clădirilor, compartimentării interioare, cât și la fațade, fără a avea acordul RAEDPP Constanța. Au existat cazuri în care, prin modificarea golurilor de geam, chiriașii au intervenit la fațada imobilului. În alte situații, au înlăturat elemente de rezistență, fapt ce poate periclita integritatea structurală a clădirii. Totodată, am remarcat că unii dintre ei au construit extinderi și anexe fără a avea acordul nostru și fără o autorizație de construcție", a precizat directorul general al RAEDPP, Florin Gheorghe.
Un alt fapt sesizat în urma controalelor demarate de RAEDPP a fost întreținerea defectuoasă a unor spații de locuit, când beneficiari ai contractelor de închiriere au pricinuit însemnate stricăciuni. După caz, o parte din persoanele vizate au fost anunțate că li se vor rezilia contractele, iar RAEDPP Constanța va proceda la întocmirea documentațiilor în vederea formulării de acțiuni în instanțele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile, celorlalte aducându-li-se la cunoștință că, pentru a se prelungi contractele de închiriere, trebuie să aducă spațiile în condiții bune de exploatare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2762 secunde