Președintele Autorității Sanitar Veterinare:

"Litoralul românesc este sigur dacă nu cumpărați mâncare de la colțul străzii"

429

Articole de la același autor

74 de unități de alimentație publică de pe litoral au fost verificate în numai trei zile de inspectorii sanitar-veterinari. Aceștia au vizat șapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia și au fost controlate șase restaurante, trei patiserii, două unități de tip fast food, două magazine alimentare, o pizzerie, o gelaterie, o pensiune, un bufet, un bar și un laborator de patiserie. "Au fost constatate numeroase deficiențe. Am găsit produse alimentare vândute în spații neaprobate sanitar-veterinar, bucătării în care nu erau respectate condițiile de igienă și produse care nu erau etichetate și depozitate corespunzător. Pentru toate aceste deficiențe, au fost date amenzi în valoare de 38.000 lei", a declarat președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, în data de 17 iulie, la solicitarea Poliției de Frontieră - Garda de Coastă, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat în portul Constanța, unde au constatat abateri de la legislație, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei și au reținut 373 kg de pește, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

"Nu cumpărați de la colț de stradă!"

"Litoralul românesc este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare. Sfatul pentru consumatori este să își achiziționeze produsele din unități înregistrate și autorizate sanitar-veterinar, să nu se bucure la chilipiruri, să nu se bucure la produsele pseudo tradiționale, care se regăsesc la tot felul de colțuri de stradă sau pe mai știu eu unde, de-a lungul traseelor turistice sau șosele, să nu își țină produsele, indiferent că vorbim despre cei care se deplasează la mare pe malul Mării Negre sau în alte zone cu potențial turistic, să nu își lase produsele un timp îndelungat sub influența razelor de soare. Acum sunt peste tot magazine alimentare de unde pot fi achiziționate, sunt numeroase, să nu ia cantități mari. Odată început un produs, este indicat să fie consumat până la capăt. Nu este indicată reambalarea produselor, nu este indicat contactul acestora cu alte categorii de produse… norme generale, care se cer a fi respectate în primul rând pentru binele nostru. De asemenea, în condițiile în care se sesizează neconformități, ei le pot comunica și cu maximă promptitudine le identificăm și bineînțeles că le și rezolvăm", a mai precizat președintele ANSVSA.

Unde puteți face sesizări?

Vă reamintim că ANSVSA, prin intermediul Direcției Sanitar Veterinare Constanța, pune la dispoziția tuturor turiștilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr funcționează paralel cu numărul call-centerului ANSVSA - 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4289 secunde