Litoralul, luat la puricat de ITM

253
Litoralul, luat  la puricat de ITM - verificari-1533052417.jpg

Articole de la același autor

Ca și în anii trecuți, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a verificat, în această perioadă, o mulțime de patroni care au societăți pe litoral. Cu această ocazie, echipele de inspectori au efectuat controale cu caracter inopinat, care au vizat și angajatori care desfășoară activități pe timp de noapte, acestea urmând să fie finalizate în perioada următoare.

"Atenționăm angajatorii care desfășoară activități în perioada sezonului estival și nu numai, să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfășoară, prin întocmirea și înregistrarea contractelor individuale de muncă, respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și instruirea corespunzătoare a pesonalului", a declarat inspectorul general de stat Danteș Nicolae Bratu.

În afara acestor acțiuni, ITM Constanța a urmărit în perioada 1 aprilie - 30 iunie identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în rândul tinerilor și copiilor. Astfel, în intervalul menționat au fost efectuate 884 de controale, au fost sancționați 183 de angajatori și s-au aplicat amenzi în valoare de 4, 2 milioane de lei. Totodată, numărul total de persoane depistate că desfășoară muncă nedeclarată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5414 secunde