Litoralul, luat cu asalt de voluntari dornici să aibă un țărm mai curat

203
Litoralul, luat cu asalt de voluntari dornici să aibă un țărm mai curat - litoralulbun-1569176175.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, tineri entuziasmați și voluntari inspirați au marcat într-un mod inedit Ziua Internațională de Curățare a Zonelor de Țărmuri. Cu această ocazie a început prima acțiune de curățare de deșeuri a litoralului Mării Negre, acțiune din cadrul unui amplu program ecologic la nivel național.


Motivația tuturor este un țărm mai curat și o planetă mai sănătoasă, deoarece un studiu recent arată că Marea Neagră conține, după Marea Mediterană, cele mai multe deșeuri marine din Uniunea Europeană, iar 85% din deșeuri sunt din plastic. Astfel, cu ajutorul acestui eveniment se vor realiza studii privind poluarea, campanii de educație la nivelul comunităților și de reciclare a deșeurilor, pe parcursul următorilor doi ani.


Așadar, în week-endul care a trecut, echipe formate din sute de voluntari și-au concentrat forțele pentru a curăța de deșeuri litoralul și apele Mării Negre. Totodată, a fost realizat un sistem acționat de două bărci, cu ajutorul căruia au fost strânse deșeurile aflate la suprafața apei, iar cu ajutorul unei echipe de scafandri au fost colectate și deșeurile aflate la adâncime.
Programul va continua cu acțiuni de curățare a malurilor și apelor Dunării, în luna octombrie. Iar parteneri ai acțiunii sunt autoritățile publice locale de pe litoral, Apele Române prin Administrația Bazinală Dobrogea Litoral și Forțele Navale Române, care participă cu voluntari și scafandri pentru cartografierea și curățarea apelor.


"Acest program este unul strategic pentru asociația noastră și este lansat odată cu reuniunea liderilor Planetei la ONU, tema principală fiind schimbările climatice. Avem datoria de a acționa pentru combaterea acestor schimbări climatice, iar prin programul A.P.A. acționăm în acest sens. Vom inova în următorii ani astfel încât să prevenim poluarea apelor din România și să contribuim la educarea populației din România", a declarat Andrei Coșuleanu, Președinte Act for Tomorrow.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3639 secunde