Lista străzilor din Constanța, actualizată după mai bine de zece ani

1669
Lista străzilor din Constanța, actualizată după mai bine de zece ani - fotofondlistastrazilor-1581115491.jpg

Articole de la același autor

Constanța s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Au apărut cartiere noi, străzi noi, au dispărut altele, s-au schimbat denumiri și s-a modificat peisajul urban semnificativ. Autoritățile locale au reușit să inventarieze toate arterele și acum lucrează pentru numărarea mobilierului urban și a stâlpilor de iluminat.


Consiliul Local Constanța a aprobat, săptămâna trecută, Nomenclatorul stradal al municipiului. În total, în oraș, sunt 10 bulevarde, 788 de străzi, 157 de alei, două șosele, 24 de prelungiri, 40 de artere ce poartă denumirea de "intrarea…" și nouă de "fundătura…" și două stradele, una dintre ele fiind deja faimoasă la nivel național și internațional – Stradela Vântului, din Peninsulă. În total, sunt 1.041 de artere rutiere, 135 noi artere, față de nomenclatorul anterior. Ele vor fi comunicate către deținătorii aplicațiilor de terminale mobile, astfel încât să poată fi actualizată și baza de date.


"Având în vedere că în ultimii ani a avut loc o semnificativă dezvoltare a zonelor de locuit din municipiul Constanța, printr-o importantă creștere a construcțiilor de locuințe și a extinderii rețelei stradale, iar la nivelul municipiului Constanța nomenclatorul stradal a fost actualizat în anul 2010, este necesară aprobarea unui nomenclator stradal cu toate modificările și completările survenite după anul 2010. De asemenea, au fost aprobate Planuri Urbanistice de Detalii și Planuri Urbanistice Zonale cu reglementări specifice ce asigură desfășurarea unui trafic urban pe străzile nou înființate", se arată în raportul întocmit de directorul executiv al Serviciului de Cadastru din cadrul Primăriei Constanța, Nicoleta Florescu. 


Se numără patrimoniul Constanței
În paralel, autoritățile locale lucrează pentru inventarierea întregului patrimoniu al municipiului Constanța. "Toate planurile parcelare, cadastre, inventarierea tuturor proprietăților municipiului, publice private, inventarierea tuturor componentelor de mobilier urban, bănci, coșuri de gunoi, inventarierea stâlpilor pentru iluminat public, toate aceste capitole din tot ceea ce înseamnă patrimoniul municipiului Constanța sunt atacate și revizuite periodic. Este muncă de chinez bătrân, se ia stâlp cu stâlp de iluminat, se georeferențiază, se fotografiază astfel încât atunci când cetățeanul va reclama o avarie, operatorul să știe din start ce tip de stâlp este, ce tip de bec și cu ce echipamente să poată merge acolo, să nu mai facă două drumuri odată să constate, după care să vină să-și ia instrumentarul și să meargă. Tot ceea ce face noi este să punem un moment zero în ceea ce înseamnă patrimoniul și inventariul municipiului Constanța. El va rodi în timp și sunt convins că peste 10 ani, peste 15 ani, toți cei ce vor fi la conducerea primăriei îmi vor mulțumi mie și echipei mele, pentru toată această muncă, extrem de serioasă", a declarat primarul Decebal Făgădău.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5423 secunde