Liga Navală a Statelor Unite, în vizită la RAJA Constanța

437
1
Liga Navală a Statelor Unite, în vizită la RAJA Constanța - liganavala-1400778411.jpg

Articole de la același autor

În perioada 21 - 25 mai 2014, la Constanța, se desfășoară vizita oficială a reprezentanților Ligii Navale a Statelor Unite (Navy League of the United States - NLUS). Din delegație fac parte președintele James H. Offut, directorul pentru activități regionale William Waylet și președintele NLUS pentru Regiunea Europa, Nicholas Hayes.

Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902 cu sus-ținerea președintelui Theodore Roosevelt. În timp, această formațiune a militat pentru un serviciu naval mai puternic în fața Congresului și a poporului american, devenind o organizație civilă de frunte, servind, sprijinind și susținând toate serviciile - Forța Navală a SUA, Corpul Marinei SUA și Garda de Coastă a SUA. Liga Navală este compusă din 43.000 de civili organizați în mai mult de 245 consilii în întreaga lume, lucrând pentru a susține membrii serviciilor navale și pe familiile acestora.

Acest lucru se realizează printr-o varietate de programe educaționale, care amintesc cetățenilor că Statele Unite reprezintă o națiune maritimă, ale cărei interese economice naționale și de securitate au strânsă legătură cu libertatea mărilor. Printre activitățile derulate de NLUS, se numără și: educarea oficialilor aleșilor locali și statali cu privire la disputele maritime; comunicarea lunară cu peste 60.000 de militari și civili cu privire la aspecte importante; găzduirea diverselor forumuri publice și evenimente educaționale; recunoașterea serviciilor de excepție din cadrul serviciului militar activ și personalului de rezervă prin programele naționale și locale de premiere și sponsorizarea activităților pentru încurajarea moralului și asistenței sociale.

Tehnologii moderne, cu ajutorul americanilor

În ultimii ani, SC RAJA SA Constanța a reușit să devină un model în rândul operatorilor de profil din țară și străinătate.

"În urma relațiilor de colaborare cu specialiștii americani, compania noastră a reușit implementarea celor mai noi tehnologii în domeniul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare", explică directorul general al RAJA, Felix Stroe.

Astfel, SC RAJA SA împreună cu Guvernul Statelor Unite, prin Agenția de Comerț și Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, au implementat un proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin - județul Constanța. Investiția, în valoare de două milioane euro, din care compania americană Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanțare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanță, al tuturor parametrilor legați de furnizarea de apă și servicii de canalizare în 25 de localități. La ora actuală, se lucrează deja la extinderea sistemului SCADA la nivelul întregii arii de operare SC RAJA SA, în luna iunie urmând să fie funcțional și sistemul de pe zona Băneasa - Lipnița - Ostrov.

Având în vedere importanța investiției SCADA pentru creșterea calității serviciilor oferite, dar și implicarea Guvernului SUA în realizarea acestui proiect, în cursul zilei de astăzi, delegația NLUS va efectua o vizită de lucru la Centrul de Excelență Motorola de la Murfatlar. În cadrul vizitei, oficialii americani vor afla mai multe despre proiectul prin care sistemele de alimentare cu apă și preluare a apelor uzate din cele 25 de localități din zona Cobadin au fost complet automatizate, dar și despre activitatea Centrului de Excelență, unde, periodic, sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe parte de alimentare cu apă și canalizare, cât și pe parte de energie electrică și gaze). 

Comentează știrea

Read Home Page
10 iunie 2014
Read Home Page

510 e cig Stiri Social : Liga Navală a Statelor Unite, în vizită la RAJA Constanța | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Read Home Page http://realestatesolutions1.com/hangsen-liquid/know-about-this-from-e-liquid-nicotine-reviews.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3626 secunde