Licența de turism a agenției "Omnia Turism" a fost retrasă, iar turiștii vor fi despăgubiți

249
Licența de turism a agenției

Articole de la același autor

Ministerul Turismului nu mai vrea ca situația generată de agenția Omnia Turism de săptămâna trecută să se repete și a decis intensificarea procesului de monitorizare a pieței de turism.

Mai mult decât atât, pe viitor vor fi efectuate o serie de verificări pentru a identifica toate agențiile de turism și toate tipurile de contracte aflate în derulare cu compania Omnia Turism, pentru a avea o imagine detaliată asupra acestui caz atipic.

Reamintim că, zilele trecute, Ministerul Turismului, ANAT, MAI și MAE i-au sfătuit pe toți cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în călătorii, deoarece "conturile agenției au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăți". Această situație a apărut în urma sinuciderii patronului agenției, care avea datorii foarte mari.

Tocmai de aceea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a precizat că la acest moment se analizează modalitatea prin care au acționat agențiile de turism în relațiile contractuale cu tour-operatorul Omnia Turism, urmând a se stablili dacă acestea au acționat în nume propriu în relația cu clientul sau în baza unui contract de mandat, caz în care responsabilitatea aparține Omnia Turism.

"Menționăm că, în acest moment, licența de turism a Omnia Turism a fost retrasă de către direcția de specialitate din cadrul Ministerului Turismului. Totodată, Agenția Națională de Admnistrare Fiscală întreprinde acțiuni de verificare a datelor financiare furnizate de departamentul de vânzări al agenției Omnia Turism, pentru identificarea cuantumului sumelor achitate de fiecare client în parte și pentru stabilirea prejudiciului cauzat agențiilor de turism partenere. Concomitent, în acest caz, organele competente ale statului român verifică potențialele elemente ale constituirii unei infracțiuni economice. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor derulează acțiuni de stabilire a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor", a declarat ministrul la finele săptămânii, în cadrul unei conferințe de presă.

În același timp, Asociația Națională a Agențiilor de Turism întreprinde măsurile necesare constituirii unui fond de solidaritate prin care se urmărește despăgubirea persoanelor fizice prejudiciate de Omnia Turism cu o sumă mai mare de o mie de euro.

Ca urmare a cazului Omnia Turism, Ministerul Turismului a anunțat că vor fi emise amendamente la această Ordonanță, prin care agențiile de turism vor putea comercializa pachete turistice pe o perioadă de maximum 12 luni, vor putea desfășura activități turistice doar în baza unui singur obiect de activitate, modificarea realizându-se într-un termen de timp rezonabil și în mod obligatoriu toate agențiile de turism din România vor avea în sarcină efectuarea auditului anual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde