Liber la muncă pentru copiii mai mari de 14 ani!

322
1
Liber la muncă  pentru copiii  mai mari de 14 ani! - liberlamunca-1423066812.jpg

Articole de la același autor

Copiii care au împlinit deja 14 ani pot munci în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar și modeling. Singura condiție este ca organizatorul sau angajatorul să încheie o convenție cu părintele minorului sau chiar direct cu copilul, dacă acesta a împlinit 14 ani, cu acordul prealabil al părintelui.

Potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern, activitățile remunerate pot fi prestate de copii în calitate de actor, figurant, cântăreț, muzician, dansator, acrobat la manifestări cu caracter cultural, educativ sau artistic, la teatru, operă, balet, circ, concursuri de dans, de muzică sau interpretare, alte concursuri sau activități de scenă, dar și la filmări pentru filme artistice, filmări, înregistrări sau emisiuni în direct pentru radio și televiziune, cu sau fără scopuri publicitare.

Copiii mai pot presta activități de figurant sau model la ședințe foto, cu sau fără scopuri publicitare, figurant sau model la prezentări de modă și sportiv profesionist în sportul de performanță. Documentul mai prevede că repetițiile de orice fel, precum și orice altă etapă menită să asigure buna desfășurare a activităților, sunt considerate parte integrantă a acestora.

Copiii nu trebuie să presteze munci periculoase, iar activitățile trebuie să se desfășoare între anumite intervale orare ale zilei, în funcție de vârsta lor. De asemenea, durata activității prestată de copii trebuie să nu depășească un anumit număr de ore săptămânal și zilnic, în funcție de vârsta copilului, iar aceste activități să fie însoțite de pauze.

Pe durata prestării activităților, copilul trebuie să fie însoțit de un adult, care poate fi unul dintre părinți/reprezentant legal, ori o persoană desemnată de părinți/reprezentant legal al copilului, față de care copilul a dezvoltat o relație de atașament sau o persoană desemnată de organizator și agreată de comun acord cu părinții/reprezentantul legal al acestuia.

De asemenea, actul normativ adoptat de Guvern prevede, înainte ca un copil să înceapă astfel de activități, să se facă o informare prealabilă a serviciului public de asistență socială. 

Comentează știrea

rodica
5 februarie 2015
lucru pentru toti, simplu si repede!

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Ajută-l pe copil să socializeze
Luni, 08 Decembrie 2014
Stire din Economie : S-a scumpit munca
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce este accidentul de muncă
Pagina a fost generata in 0.3519 secunde