Legea salarizării / Informația zilei pentru angajații din Educație

373
Legea salarizării / Informația zilei pentru angajații din Educație - 7343600x3152-1512578562.jpg

Articole recomandate

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii - cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar parte din modificările aduse vizează personalul din sistemul sanitar, precum și cadrele didactice.



În ceea ce privește domeniul educației, noul act normativ reglementează modalitatea de aplicare a sistemului de plată cu ora sau prin cumul pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare și control, prin ordin al ministrului Educației Naționale.

"De asemenea, pentru a evita diminuarea drepturilor salariale ca urmare a noilor măsuri de transfer a contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, Guvernul a aprobat acordarea, începând cu 1 ianuarie 2018, a unei majorări salariale de 28,5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, pentru personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de scutire de impozit pe venit la 31 decembrie 2017, potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Celelalte categorii de personal vor beneficia de o majorare salarială de 25% începând cu 1 ianuarie 2018 față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017", conform comunicatului.

OUG stabilește că pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat și pentru personalul promovat s-a creat posibilitatea identificării unei funcții similare în plată la nivelul instituțiilor subordonate, în situația în care aceasta nu există în cadrul aceleiași instituții/autorități publice, în vederea eliminării dificultăților existente în prezent la stabilirea modalității de salarizare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8952 secunde