Legea privind TVA redusă la alimentarea cu apă și la canalizare, promulgată

242
Legea privind TVA redusă la alimentarea cu apă și la canalizare, promulgată - apa-1531488820.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 291, alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.


Pe 20 iunie, Camera Deputaților a decis ca serviciile de alimentare cu apă și de canalizare să beneficieze de cota redusă de TVA de 9%, adoptând în unanimitate un proiect de lege pe această temă.


Proiectul modifică și completează în acest sens art. 291 alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.


Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare extinderea sferei operațiunilor pentru care se aplică o cotă redusă a taxei pe valoarea adăugată. Astfel, cota redusă de 9% urmează să se aplice și serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare și pentru livrarea apei pentru irigații în agricultură.


Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.


Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari ai PSD și UDMR. În forma inițială, el prevedea o cotă redusă de TVA și pentru energia termică, livrarea de electricitate și gaze naturale, dar Guvernul a dat un aviz negativ, arătând atât că s-ar încălca o Directivă europeană, cât și faptul că o astfel de măsură de reducere a TVA ar implica "influențe negative asupra veniturilor din TVA estimate la -1,4 miliarde lei, respectiv 0,1% în PIB pentru anul 2019".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9783 secunde