Legea privind aducerea rezervelor de aur în țară, declarată constituțională

de Cuget Liber Miercuri, 26 Iunie 2019 113
Curtea Constituțională a României a dezbătut, miercuri, sesizarea PNL și USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României.


Curtea Constituțională a dezbătut, miercuri, sesizarea PNL și USR pe proiectul legislativ inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care prevede ca Banca Națională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate, ceea ce înseamnă că legea merge la promulgare.

Liberalii au contestat în aprilie la Curtea Constituțională actul normativ inițiat de parlamentarii PSD Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care vizează limitarea rezervelor de aur ale țării din străinătate.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat, la momentul sesizării CCR, că PNL nu își dorește ca aurul României să fie transformat în "ghiuluri și inele".

"Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în țară. Dacă vă aduceți aminte, ministrul Economiei Bădălău, întrebat fiind ce o să faceți cu aurul României, o să facem ghiuluri și inele, asta a declarat domnul Bădălău", a afirmat Orban.

La rândul său, deputatul USR Cosette Chichirău susținea, în aprilie, că actul normativ va pica la CCR. "Acest proiect va pica la CCR pentru că încalcă tratatul de funcționare a UE, articolul 130", a spus ea. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei