Lecții despre industria maritimă la Școala Gimnazială Nr. 24 "Ion Jalea" din Constanța

647

Articole recomandate

DP World Constanta în parteneriat cu Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Școala Gimnazială nr.24 "Ion Jalea" Constanța au implementat în perioada 3-7 decembrie anul curent, pentru al doilea an, proiectul de educație nonformală destinat copiilor cu vârste între 8-14 ani, în care le-au îmbunătățit cunoștințele despre domeniile sectorului maritim, comerț și logistică și le-au fost stimulate aspirațiile și încrederea în posibilitatea unei cariere de succes în industria de profil. 


Reprezentanții DP World Constanța au susținut în calitate de voluntari, nouă sesiuni de educație nonformală pentru 30 de copii de la Școala Gimnazială Nr.24 "Ion Jalea", predându-le acestora informații despre industria maritimă, care au la bază o curriculă concepută de specialiști în educație din Marea Britanie și o vastă experiență acumulată de angajații companiei, în domeniul lor de activitate.


"Acest proiect a fost bine primit de elevi în anul școlar trecut așa că și anul acesta dorim să oferim elevilor informații utile pentru viitor. Suntem hotărâți să îmbunătățim viața oamenilor din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea și dorim să contribuim la dezvoltarea societății prin abordarea problemelor sociale existente. Suntem mândri că am creat un program educativ de impact, care implică și responsabilizează angajații companiei la nivel global", precizează Cosmin Cârstea, director general DP World Constanta. 


Lecțiile, urmând un plan interactiv și atractiv pentru copii, au fost create astfel încât să-i încurajeze să aibă o gândire analitică și critică, de ansamblu și "out of box", să exploreze subiecte noi precum sustenabilitatea și opțiunea unei cariere în industria maritimă. Curricula a cuprins subiecte de geografie, matematică, desen, design, tehnologie, dar și incluziune socială și multiculturalism. Proiectul s-a încheiat printr-o vizită la terminalul de containere în Portul Constanta Sud, unde copiii au avut prilejul să vadă ceea ce li s-a prezentat teoretic în cadrul sesiunilor informative. 














Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4303 secunde