Le-a ajuns cuțitul la os! Locuitorii din cartierul Compozitorilor nu mai vor blocuri noi

6892

Articole de la același autor

Constănțenii care s-au mutat în cartierul Compozitorilor visau la o viață liniștită, înconjurați de verdeață, cu ciripit de păsărele, străduțe cochete cu iarbă tăiată perfect în fața porții și multe locuri de joacă pentru copii. S-au trezit, din păcate, într-o realitate plină de șantiere, cu noroaie până la ușă, căderi de curent, mormane de gunoaie. Speră însă ca, într-o zi, să locuiască și ei într-un mediu civilizat și decent. 


Asociația de Proprietari "Iosif Ivanovici" din cartierul Compozitorilor a lansat, zilele trecute, o petiție online prin care face apel către toți constănțenii să semneze documentul care să determine autoritățile locale să nu mai autorizeze construcția de blocuri în zonele unde deja sunt foarte multe case. 


"Ne-a ajuns cuțitul la os. Până acum nu ne-a băgat nimeni în seamă, dar și noi suntem locuitori ai Constanței și plătim impozite, avem dreptul să ne spunem părerea. Calitatea vieții noastre a scăzut drastic în ultimii ani și, dacă se va continua în ritmul acesta, nu știu unde vom ajunge!", ne-a declarat unul din semnatarii petiției. 


Oamenii spun că zona s-a aglomerat foarte mult în ultimii ani, copiii nu au locuri de joacă, nu există spații verzi și continuă să se construiască într-un ritm foarte rapid. 


"După ce ani de zile care am îndurat lipsa străzilor asfaltate, lipsa trotuarelor, noroiul, praful și reparațiile mașinilor, o problemă deja existentă a ajuns la un prag insuportabil: construcția de și mai multe blocuri. Construcția de blocuri lângă vile sau blocuri lângă blocurile deja existente ne-a redus substanțial valoarea imobilelor în care trăim, accesul la lumina naturală, intimitatea, locurile de parcare și dorința de a mai locui în acest cartier", se arată în petiția care îi îndeamnă pe cât mai mulți constănțeni să o semneze. 


Foarte multe probleme în zonă 
Inițiatorii fac un apel la autoritățile locale să înțeleagă că autorizarea construirii de noi blocuri va aglomera și mai mult cartierul și va crea și mai multe probleme. 


"Nu cunoaștem ca primăria să se străduiască să cumpere teren sau terenuri în care să facă mini-parcuri. În schimb, vizibil cu ochiul liber, se construiesc cât mai multe blocuri. 


Locurile de parcare sunt greu de găsit, și asta se vede zilnic, cel mai bine după ora 19. Asta în condițiile în care sunt încă terenuri libere pe care nu s-au construit blocuri, ceea ce ar crește nevoia de locuri de parcare cu cel puțin 15 mașini per bloc. Construcția de și mai multe blocuri ar crește traficul de mașini pe străzi. Străzi pe care copiii sunt obligați să se joace, pentru că nu sunt locuri special amenajate pentru ei.


La aceste probleme se mai adaugă și lipsa locurilor adecvate în care să aruncăm gunoiul menajer. Pentru toate aceste motive, prin prezenta, noi, locuitorii cartierului Compozitorilor, dorim modificarea PUD-ului cu unul ce permite maximum construirea de imobile cu parter, un etaj și mansardă", subliniază reprezentanții Asociației de Proprietari "Iosif Ivanovici". 


Între timp, primăria asfaltează străzile 
Între timp, Primăria Constanța a demarat un amplu program de amenajare a tramei stradale. Deocamdată, se asfaltează străzile, urmând ca ulterior să fie realizate și trotuarele. Săptămâna aceasta, au fost finalizate lucrările de reamenajare pe aleea Constantin Bobescu, însă numai pe o porțiune de 155 de metri liniari. 


"S-a lucrat intens la consolidarea infrastructurii terenului, în etapa premergătoare procesului de asfaltare. 155 de metri liniari au fost asfaltați, strada de pământ fiind înlocuită de o arteră pe care traficul rutier se poate realiza în condiții optime. 


Programul de investiții în trama stradală continuă pe strada Titus Cergău din cartierul Compozitorilor. Echipele administratorului drumului public vor acționa pe cel de-al doilea tronson al străzii. Similar, în cartierul Baba Novac, se va interveni pe străzile Cernica și Prelungirea Barbu Delavrancea. Facem apel către locuitori să manifeste atenție și înțelegere în zonele în care se efectuează lucrări", precizează reprezentanții Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2697 secunde