Lăsați fără parcare între blocuri, au ajuns la disperare! "Noi unde ne mai parcăm mașinile?"

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 30 Iulie 2018 4316
În Constanța este o criză fără precedent de locuri de parcare. O recunoaște chiar primarul municipiului, care spune că se caută soluții pentru rezolvarea deficitului de locuri de parcare, mai ales în cartiere. 


În tot acest timp, locatarii mai multor blocuri de pe strada Soveja nr. 41 așteaptă de mai bine de un an amenajarea unor spații unde să își poată lăsa mașinile după ce au fost obligați să-și demoleze garajele.


Inițial, solicitarea a fost pasată către Confort Urban, pentru ca, în mai puțin de patru luni, să fie anunțați că terenul respectiv este proprietate privată.


Deci nu numai că nu le vor mai fi amenajate locuri de parcare ci, în curând, vor fi nevoiți să își găsească alte spații unde să-și lase mașinile, căci, cel mai probabil, proprietarul își va ocupa terenul. Oamenii se întreabă acum nu doar ce vor face cu mașinile, în condițiile în care zona este oricum supraaglomerată, ci cum este posibil ca terenul dintre blocuri să fie proprietatea cuiva când, înainte de a fi ridicate blocurile, pe porțiunea respectivă erau tot casele lor, fiindu-le ulterior repartizate apartamente, iar zona a fost parcare publică mai bine de 30 de ani. 


„În spatele blocurilor au fost garaje pentru autoturismele locatarilor, construite cu aprobarea Primăriei Constanța. În anul 2017 au fost demolate, conform adresei nr. 68044 din 25 mai 2017, iar locatarii blocurilor respective au solicitat primăriei amenajarea locurilor de parcare pe spațiile unde au fost garajele, pentru că nu avem niciun loc pentru parcarea autoturismelor”, ne-au scris locatarii blocurilor S1 și L11, din Constanța.


Mințiți de Primăria Constanța


În iunie 2017, în răspunsul nr. 75229, Primăria Constanța le transmitea locatarilor că terenul este în curs de amenajare. Două săptămâni mai târziu, le spunea că adresa de amenajare de locuri de parcare a fost transmisă către Confort Urban, firma care se ocupă de aceste lucrări. Surpriza a venit însă pe 7 noiembrie, adică după numai patru luni, când, într-o nouă adresă, Primăria Constanța îi informa pe locatari că terenul dintre blocuri este proprietate privată.


Oamenii au revenit în primăvara lui 2018 cu alte solicitări către primarul Decebal Făgădău pentru rezolvarea situației locurilor de parcare. 


„I-am cerut domnului primar al Constanței să analizeze bine și să dispună amenajarea terenului respectiv pentru locuri de parcare între blocuri, cu solicitarea nr. 65904 din 13 martie 2018. Am primit răspuns pe 11 aprilie 2018, în care ni se preciza că «Terenul la care faceți referire este proprietate privată». Domnul primar și cei care semnează adresa au uitat să precizeze al cui este terenul privat pentru că noi știm cine a locuit aici înainte de anul 1980, când s-a dat blocul în folosință. Proprietarii care au avut case pe acest teren au primit ulterior apartamente. Vânzarea acestui teren este ilegală”, ne-au precizat locatarii în scrisoarea transmisă pe adresa redacției.


Constănțenii nu s-au lăsat păgubași și au continuat să trimită cereri către autoritățile locale pentru a li se rezolva problema locurilor de parcare. 


„În ultimul răspuns, ni s-a spus, sec, că solicitarea noastră a fost clasată, fără să se precizeze motivul. Ulterior, pe 25 aprilie 2018, am trimis o altă scrisoare către primarul Decebal Făgădău, la care nu a răspuns nici până în ziua de azi. Să ne spună Primăria Constanța unde să ne parcăm autoturismele dacă terenul dintre blocuri va fi vândut sau a fost vândut ilegal. Noi nu ne lăsăm păgubași și vom continua să cerem locuri de parcare”, ne-au mai spus constănțenii.


Urmează un șantier și alte blocuri?


Proprietarul terenului dintre blocuri este ținut la secret deocamdată, dar este o chestiune de timp până când acolo va fi deschis un șantier, așa cum s-a procedat în multe alte zone ale orașului, unde au dispărut grădinile și parcările blocurilor ridicate pe vremea lui Ceașescu, sub pretextul că terenurile respective sunt proprietate privată.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei