Lansare de carte la Constanța

277
Lansare de carte la Constanța - 11-1570191599.jpg

Articole recomandate

Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța, împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Comunitatea Elenă Elpis Constanța organizează, luni, 7 octombrie 2019, ora 18:30 în sala de spectacole "Sergiu Celibidache" a unității de învățământ, lansarea cărții "Marina, Marina, Marina MARINA KRILOVICI".


Evenimentul va avea loc în prezența sopranei Marina Krilovici și va fi urmat de un recital supriză.


Cartea, scrisă de jurnalista și scriitoarea Alice Năstase Buciuta, realizează un veritabil tablou al epocilor trăite de soprana Marina Krilovici în România și apoi, în anii plecării din țară. Născută la București, pe 11 iunie 1942, Marina Krilovici este o artistă care a dus numele țării noastre pretutindeni în lume. Încă din timpul studenției la Academia de Muzică Ciprian Porumbescu a câștigat Premiul I și Medalia de aur la numeroase concursuri internaționale: George Enescu, Hertogenbosch, Bruxelles și Montreal. Fiind dotată cu un timbru special, muzicalitate și talent extraordinar și, studentă fiind, a devenit solistă a Operei din București, pe scena căreia a strălucit în numeroase roluri (debutând în 1966 la Opera Națională București cu rolul Donna Anna din Don Giovanni în care a înlocuit-o pe celebra Arta Florescu).


În urma frecventelor persecuții ale regimului comunist, în 1971 a emigrat în Germania, iar după căsătoria cu baritonul grec Kostas Paskalis s-a stabilit în Grecia, la Atena, dar pretutindeni în lume s-a declarat româncă și s-a mândrit cu originea sa românească.


Volumul, care are 252 de pagini color, cu fotografii inserate în text, prezintă decadele României comuniste, în care tinerii aveau greutăți la admiterea în facultate din cauza "originii nesănătoase", dorința irezisibilă a artiștilor în plină afirmare de a alege libertatea Occidentului, înfruntând suferința desprinderii de rădăcini. Întoarcerea sopranei în țară după marele cutremur din 1977 care a devastat Bucureștiul sau imediat după Revoluția din 1989, alături de repetatele confirmări ale valorii incontestabile a școlii muzicale românești, primite de Marina Krilovici în evoluțiile sale pe marile scene ale teatrelor de operă din lume – toate sunt elemente care să justifice alegerea cărții drept o lucrare importantă pentru istoria nu doar artistică, ci și socială a țării noastre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Iulie 2019
Stire din Cultură-Educație : O nouă lansare editorială
Pagina a fost generata in 1.6488 secunde