Lăcaș de cult din Constanța, reabilitat cu bani europeni

436
Lăcaș de cult din Constanța, reabilitat cu bani europeni - mangaliabisericareabilitata-1520603653.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a declarat eligibil pentru finanțare cu fonduri UE proiectul de reabilitare a bisericii "Sfântul Gheorghe" din Mangalia. 


Potrivit reprezentanților Primăriei Mangalia, obiectivul de investiții urmează să treacă în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnico - financiară. 


Lăcașul de cult, inclus în lista Monumentelor Istorice din județul Constanța și cu o vechime de peste o sută de ani, va fi complet refăcut cu bani europeni. 


În prezent, clădirea nu mai îndeplinește cerințele de calitate la nivel funcțional, dar și pentru publicul enoriaș. 
În urma mai multor seisme, imobilul a suferit importante fisuri verticale și înclinate în pereți, fisuri în bolți și în structura turlelor. Din cauza vechimii, tencuiala s-a degradat, iar vopseaua este exfoliată pe suprafețe mari. De asemenea, structura metalică a turlelor este afectată de rugină în mai multe locuri. 


"Conform proiectului întocmit la nivelul Primăriei, lăcașul de cult va fi refăcut din punct de vedere arhitectural și va fi dotat cu toate echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității specifice. Vor fi reabilitate fațadele, pictura murală exterioară și interioară și va fi consolidată structura de rezistență a clădirii", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. 


El a mai spus că alte intervenții presupun sistematizarea curții bisericii și refacerea perimetrului clădirii, precum și reabilitarea tuturor instalațiilor și construirea unui lumânărar. 


Proiectul de reabilitare a bisericii "Sfântul Gheorghe" este cel de-al doilea proiect declarat eligibil pentru finanțare cu fonduri UE, de la începutul acestui an, după obiectivul de investiții privind modernizarea stațiunii Neptun-Olimp. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Lora cântă  la Mangalia,  de Dragobete
Pagina a fost generata in 1.4459 secunde