Laboratoarele de cofetărie și patiserie, la control! Ce nereguli s-au găsit

467
Laboratoarele de cofetărie și patiserie,  la control! Ce nereguli s-au găsit - controale-1533305419.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat, în numai o săptămână, peste 50 de obiective.

Au fost vizate șase depozite alimentare, cinci super sau hipermarket-uri, trei magazine alimentare, 14 laboratoare cofetărie-patiserie, trei unități de fabricare pâine și specialități de panificație, trei unități de comercializare produse congelate, o unitate de fabricare ceai, o unitate de fabricare prăjituri și produse conservate de patiserie, o unitate de fabricare produse alimentare congelate, șase depozite de consum, nouă mijloace de transport produse alimentare și două gospodării nonprofesionale.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la efectuarea transportului produselor de origine animală, care pot constitui vectori ai agenților patogeni, cu încălcarea măsurilor dispuse de autoritatea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor competentă, în cazul evoluției unor boli transmisibile, declarabile și carantinabile, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea direct către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.900 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, 1,6 tone de carne și produse din carne, 437 kg de produse lactate, 133 kg de pește și produse din pește și zeci de kg de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 38.039 de lei", precizează directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2282 secunde