Iubiți animalele? Cum puteți lua acasă un cățel de la Ecarisaj

667
Iubiți animalele? Cum puteți lua acasă un cățel de la Ecarisaj - jos-1557331832.jpg

Articole de la același autor

Din ce în ce mai mulți constănțeni devin receptivi la Campania de adopție a câinilor fără stăpân inițiată de Primăria Municipiului Constanța. 53 de căței din Adăpostul pentru animale au fost adoptați de persoane cu suflet mare care le-au oferit un cămin. Până în momentul de față au fost depuse 93 de cereri de adopție la Serviciul Gestionare Animale Abandonate.

"Câinii au fost adoptați după ce a expirat termenul de șapte zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Adopția câinilor se face gratuit. "Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce aceștia au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare. Animalele adoptate vor fi sterilizate, excepție făcând cele cu regim special, astfel cum sunt definiți în normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 155/2001, completată și modificată", explică cei de la autoritățile locale.

Pentru a putea adopta un cățel, trebuie să prezentați un act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, să faceți dovada resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor, să aveți acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini. În plus, imediat după adopție, trebuie să înregistrați cățelul în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân.

"Se interzice abandonul câinilor revendicați ori adoptați în condițiile OUG nr. 155/2001 completată și modificată de Legea nr. 258/2013 și a normelor metodologice de aplicare a acestora. Personalul serviciului va comunica în termen de cinci zile de la data implantului, numărul de microcip, către Registrul de evidență a câinilor cu stăpân, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari. Numărul microcipului este trecut de către medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau pașaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii și numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor", mai spun reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate din cadrul Primăriei Constanța.

Dacă doriți să luați legătura direct cu aceștia, puteți suna la numerele de telefon 0241/485.873 și 0733/045.213.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3657 secunde